Tayan: Çerkezköy'e her zaman kaliteli su verildi

Çerkezköy Belediyesi'nde 30 yıldır 'Su ve Kanalizasyon 'Amiri olarak görev yapan Özcan Tayan emekliye ayrıldı.

Çerkezköy 30.04.2014 11:40:00 0
Tayan: Çerkezköy

ÇERKEZKÖY’E KALİTELİ SU VERİLİYOR

Seçimlerin ardından yıllık izne ayrılan ve 11-24 Nisan’da umre ibadeti için kutsal topraklara giden Tayan, önceki gün emeklilik dilekçesini verdi. Çerkezköy Belediyesi’nde 30 yıl önce Su ve Kanalizasyon Amirliğinde göreve başlayan ve son 25 yıl da aynı birimde amirlik yapan Tayan, belediyedeki çalışma hayatı içinde Çerkezköy’e kaliteli su verildiğini ifade etti.

6 BAŞKANLA ÇALIŞTI

30 yıllık süre zarfında belediye başkalığı yapan Kadir Karan, Dr.Remzi Garip, Hikmet Uğraş, Mehmet Uz, Ali Ertem ve kısa süre de Vahap Akay  ile çalışan Tayan, “Görev sürem içinde çalıştığım tüm başkanlar ile iyi geçindim. Çünkü görevinizi iyi  ve zamanında yaparsanız başkanla da ters düşmezsiniz ve iyi geçinirsiniz. Görev sürem içinde hiçbir başkanla ters düşmedim” dedi.

ALTYAPI YETERLİ DEĞİL

Çerkezköy’e en büyük yer altı yatırımlarının Hikmet Uğraş ve Ali Ertem dönemlerinde yapıldığını dile getiren Özcan Tayan, “Çerkezköy’ün bir sanayi kenti olması nedeniyle yer altı yatırımlarının yapılmasının da önemli olduğunu ortaya çıkmasıyla bu yönde ilk çalışma Çerkezköy’e sanayinin gelmesinde ön ayak olan rahmetli Belediye Başkanımız Hikmet Uğraş zamanında yapıldı. 10 yıl Belediye Başkanlığı yapan Ali Ertem döneminde de Çerkezköy’ün en büyük alt yapısı yapıldı” dedi. Şuan ki altyapının da nüfusa göre yeterli olmadığını dile getiren Tayan,  kısa zaman içinde Çerkezköy’e yeterli alt yapının yapılması gerektiğini ifade etti.

İHTİYAÇ ARTINCA KUYU SAYISI DA ARTTI

Görev yaptığı 30 yılda Çerkezköy’e kaliteli su verildiğini ifade eden Tayan “Çerkezköy Belediyesi’nde 30 yıllık görev sürem içerisinde çalıştığım tüm belediye başkanları tarafından Çerkezköy’e kaliteli su verildi. Çerkezköy’ün içme suyu bölgemizin en kaliteli içme suyudur” dedi. Çerkezköy’de 9 kuyudan saniyede 450 litre su pompalandığını dile getiren Tayan “Bir kuyunun ömrü yaklaşık 10 ila 15 yıldır. Ömrünü tamamlayan kuyu kapatılarak yeri yeni kuyu ile doldurulmaktadır. Göreve başladığım yıllarda Çerkezköy’ün içme suyu ihtiyacı 2 kuyudan karşılanıyordu. Artan nüfus ile birlikte su ihtiyacı ve buna paralel olarak da su kuyusu sayısı arttı” dedi.

11 KUYU KAPANDI

Bugüne kadar ömrünü tamamlayan 11 kuyunun kapandığını dile getiren Tayan “Yerlerine yenileri açıldı” dedi. Gümüşyaka ve Değirmenköy’ün içme suyu ihtiyacının da Çerkezköy’den karşılandığını söyleyen Tayan “Çerkezköy’de İller Bankasının kiraladığı yerlerde açılan 7 adet su kuyusundan Gümüşyaka ve Değirmenköy’ün de su ihtiyacını Çerkezköy karşılıyor. Bu bir devlet yatırımı olduğu için Çerkezköy Belediyesi bundan herhangi bir ücret almıyor” dedi. Çerkezköy’ün su kaynakları bakımından diğer bölgelere nazaran daha zengin olduğunu söyleyen Tayan, “Ancak önceki yıllarda 100-150 metreden su çıkarken şimdi 350-400 metreden su çıkıyor” diyerek bunun da yağışların azlığından kaynaklandığını dile getirdi.

Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10