Dereceye girenler ödüllendirildi

Kuran'ın Anlamıyla Buluşmak Platformu öncülüğünde İstanbul Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile Ankara Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü tarafından Ufka Yolculuk Kültür YarışmalarÄ

Kapaklı 30.04.2014 13:48:00 0
Dereceye girenler ödüllendirildi

ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

Yarışmada dereceye girenlere ödülleri önceki gün saat 15.00’da düzenlenen törenle verildi. Kapaklı Hacı Talip Sivrioğlu Camii’nde düzenlenen törene Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı Müftüsü Ali Kotan, Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı İsa Çetin, Ufka Yolculuk Tekirdağ Temsilcisi Şaban Gümüş ve çok sayıda davetli katıldı.

 

 

 

 

KAPAKLI’DAN 276 KİŞİ KATILDI

Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Mealinin okunmasının ardından konuşan Ufka Yolculuk Tekirdağ İl Temsilcisi Şaban Gümüş “Yarışmaya 61 ülkeden toplam 174 bin 399 kişi katıldı” dedi. Yarışmalarda toplam 10 bin 737 gözetmenin görev aldığını dile getiren Gümüş, “Yarışmaya katılanların yüzde 60’ı kadın. 9 Mart’ta eş zamanlı olarak yapılan yarışmaya Kapaklı’dan da 276 kişi katıldı” dedi. Gümüş, törene ve yarışmaya ev sahipliği yapan Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi ile ödül törenine sponsor olan Kapaklı Belediyesi’ne teşekkür etti.

 

 

 

 

HAYATTA 2 ŞEY ÖNEMLİDİR

Kapaklı İlçe Müftüsü Ali Kotan da programda yaptığı konuşmada Allah’ın kelamı olan Kuran-ı Kerim’i okuma ve anlmaya yönelik böylesi bir program düzenleyenlere ve katılanlara teşekkür etti. Kuran-ı Kerim’i anlamaya yönelik gayret içinde olanları da kutlayan Kotan, “Bu mekanda rabbimizin en çok hoşnut olacağı bir şey yapıyoruz. Son dinin mensupları olan bizler hayatımızı Kuran’a göre dizayn etmeye çalışıyoruz. Hayatta iki şey çok önemlidir. 1.’si Kuran-ı Kerim, 2.’si de Hz. Muhammed’tir. Bunlardan kopmak ve uzaklaşmak olmayacağı gibi, bunu rabbimizin onaylamayacağını da bilmemiz gerekir. Peygamberimiz Kuran’ın canlı temsilcisiydi” dedi.

 

BU YIL 2.’Sİ YAPILDI

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da “Geçen yıl ilkini yaptığımız yarışmaının bu yıl 2.’sini yapıyoruz. Allah nasip ederse 4’üncüsü ve 5’incisini de yapacağız” dedi. Mandalı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Kuran-ı Kerim’in Türkçe mealinin hazırlanması için vekalet verdiğini anımsatarak “Bizler Kuran-ı Arapça okuduğumuz zaman anlamıyoruz. Fakat Türkçe okursak Kuran-ı anlama imkanına sahip oluruz” dedi. Programda konuşan Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu da “Yarışmaya 61 ülkeden katılım sağlanmış olması çok önemli bir olay. Fakat benim için asıl önemli olan katılanların yüzde 60’ının kadın olmasıdır. Biliyorum ki toplumu şekillendiren kadınlardır” dedi. Kadınların çocuk yetiştirmekle toplumun en önemli dinamiklerini yetiştirdiğini söyleyen Kuzulu “Bu gibi organizasyonların artmasını diliyorum” dedi.

 

ÖDÜLLER VERİLDİ

Konuşmaların ardından sinevizyon gösterimi ve şiir dinletisi sunuldu. Programın sonunda dereceye girenlere ödülleri verildi. Yarışmaya Saray’dan katılan, A Kategorisi’nde 14 yaş altında yarışan ve Türkiye 3’üncüsü olan Batuhan Turhan ödülünü Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu’nun elinden aldı. Yarışmaya Çorlu’dan katılan, il 2’ncisi ve Türkiye 271’incisi olan Yakup Yalçın ise ödülünü Şaban Gümüş’ün elinden aldı. Yarışmaya Kapaklı ve Çerkezköy’den katılan ve A, B ve C kategorilerinde ilçe 1’incisi olan Esra Adanır, Merve Sapar ve Safiye Şen’e de ödülleri Kaymakam Kuzulu tarafından verildi. 3 kategoride 2’nci olan Esra Uka, Selim Daş ve Hanife Özgerçek’e ödüllerini İrfan Mandalı verirken, 3’üncüler Elif Pıtırlı, Serpil Yeşilbaş ve Nazmiye Kocaman ise ödüllerini İlçe Müftüsü Ali Kotan’ın elinden aldı. Din Görevlileri kategorisinde İl 1’incisi olan Karaağaç Veysel Karani Camii İmam Hatibi Muhammed Tuna da ödülünü Eğitim-Bir-Sen Çerkezköy Temsilcisi Ahmet Üzgün’ün elinden aldı. Aynı kategoride İl 5’incisi olan Kapaklı Mevlana Kuran Kursu Öğreticilerinden Şeyda Apaydın’a ödülünü Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı İsa Çetin verirken, programda katkılarından dolayı Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı İsa Çetin’e birer plaket takdim verildi.

 

Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10