CHP'den istifa iddialarına cevap

CHP Çerkezköy İlçe yönetimi, CHP İlçe teşkilatında kongre rüzgarlarının estiği ve istifaların olacağı yönündeki iddialara cevap verdi.

Çerkezköy 8.05.2014 11:28:00 0
CHP

BEYHUDE ÇABADAN ÖTEYE GİDEMEDİ

CHP Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu adına açıklama yapan İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Nejdet Ertürk CHP Çerkezköy İlçe Yönetiminin 22 Nisan 2012 tarihinde yapılan kongre sonrası delegelerin tercih ve iradeleri sonucu işbaşına geldiğini ifade ederek “O tarihten bu güne kadar çalışmalarını partinin tüzük ve yönetmelikleri doğrultusunda yürütmektedir. Görevi devraldıktan sonra yönetimin çalışmalarını engellemek ,CHP’de bir yönetim zafiyeti varmış gibi kamuoyunda bir algı yaratmak ,hatta yönetimi düşürmek için çeşitli girişimlerde bulunulduğu bilinmektedir” diyerek bu girişimlerin beyhude çabalar olmaktan öteye gidemediğini dile getirdi.

 

 

BAZI ÇEVRELERDE RAHATSIZLIK YARATTI

30 Mart Yerel Seçim sürecinde yönetimin herkesi kucaklayan bir anlayışla seçimlerden zaferle çıkmasının bazı çevrelerde rahatsızlık yarattığını ifade eden Ertürk “Son zamanlarda çıkan haberler de bu rahatsızlığın bir sonucu olmalı ki, gerçekle ilgisi olamayan haberlerin basına servis edildiğini görüyoruz.  CHP herkesin görüşünü açık bir biçimde ifade edebildiği, her şeyin her platformda tartışabildiği bir partidir” dedi.

 

ETİK BULMUYORUZ

Söylenilen her sözün gerçekmiş gibi haberleştirilmesini etik bulmadıklarını dile getiren Ertürk “Gerçekliği doğrulamadan, yetkili organların görüşü doğrultusunda teyit edilmeden, kim tarafından servis edildiği belli olmayan haberlerin ne amaçla yayınlandığını tahmin edebiliyoruz. Ancak bağımsızlığı konusunda şüpheye düşmediğimiz, her platformda arafsızlığını dillendirdiğimiz yerel basınımızın da bu tür haberlere itibar etmesi anlaşılabilir bir durum değildir. Dünyada basın özgürlüğü sıralamasında 154.’lükteki yerimizle 3. Lige düştüğümüz şu günlerde yerel basınımızın sergileyeceği özgür ve tarafsız bir duruş en çok bizi mutlu edecektir”dedi.

 

YÖNETİMİMİZ İŞ BAŞINDA

İlçe yönetiminin birlik ve beraberlik içinde görevini sürdürdüğünü ifade eden Ertürk “CHP tüzüğüne göre Genel Merkezimizin belirleyeceği kongreler takvimi belli oluncaya kadar yönetimimiz iş başındadır. Atama bir yönetim geleceği yalanları ya da yönetimin istifası gibi bir beklenti içerisinde olanların bu hevesleri kursaklarında kalacak, yeni kongreye kadar görevimizi CHP tüzük ve yönetmeliklerinden aldığımız yetkiyle yürüteceğiz. Kongrede üyelerin ve delegelerin iradesiyle seçilecek yeni yönetimimizi de baş tacı ederek arkasında dururuz” dedi.

 

ÖNÜNDEKİ HEDEFİNE KİLİTLENDİ

İlçe teşkilatında yetkili kişilerin yapacağı açıklamaların dışındakilere itibar edilmemesini isteyen Ertürk “CHP Çerkezköy İlçe yönetimi gerek 30 Mart Yerel seçimlerinde gerekse daha önce yaşanan her şeyi arkasında bırakarak önündeki hedeflere kilitlenmiştir. Bunun ilk ayağı Ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleridir. Partimizin göstereceği adayın desteklenmesi ve Çerkezköy’de partimizin istenilen başarıyı elde etmesi önceliğimizdir. Bu doğrultuda yönetim olarak üyelerimizle birlikte tan bir dayanışma içerisinde olacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

 

İTİBAR ETMEYİN

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan da, partiyle ilgili bilgi almak istiyenlere bilgi vermeye hazır olduğunu ifade ederek “Ben olmadığım da yetkili organlarımız gerekli zamanlarda gerekli açıklamayı yapıyor. Bir durum olduğunda beni arayın. Yetkili kişiler dışındaki haberlere itibar etmeyin” dedi.

 

Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10