En yüksek yeterlilik derecesi incirde

Türkiye İstatistik Kurumu Bitkisel Ürün Denge Tabloları; "Meyveler, Sert Kabuklular ve İçecek Bitkileri", 2012-2013 istatistiklerini açıkladı.

12.05.2014 15:46:00 0
En yüksek yeterlilik derecesi incirde

KENDİNE YETERLİ ÜRÜNLER

En yüksek yeterlilik derecesi yüzde 1 639,6 ile incirde gerçekleşti. Sert kabuklu meyvelerde, 2012-2013 piyasa döneminde en yüksek yeterlilik derecesi yüzde 699,2 oranı ile fındıkta gerçekleşti. Sert kabuklular grubunda yer alan ve kendine yeterli olan diğer ürünler ise yüzde 111,6 oranı ile antep fıstığı ve yüzde 111 oranı ile kestane oldu.

EN DÜŞÜK PAY GREYFURTUN

Turunçgiller grubunda yer alan meyvelerin tamamında kendine yeterliliğin olduğu görüldü. Turunçgiller üretiminde en düşük paya sahip greyfurdun yeterlilik derecesi yüzde 252,8 olurken, limon yüzde 223,8, mandalina yüzde 185,7 ve portakal yüzde 111,4 olarak gerçekleşti. Diğer meyveler grubunda yer alan, kendine yeterliliğin oldukça yüksek olduğu ürünlerden kayısının yeterlilik derecesi yüzde 415,6, incirin yüzde 1 639,6, narın yüzde 147, üzümün yüzde 142,8, elmanın yüzde 110,9 ve muzun yüzde 45,7 olarak gerçekleşti.

Haber / Sevay KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10