Günde 11 milyon ekmek tasarrufu

Toprak Mahsulleri Ofisi Çorlu Ajansı Müdürü Hakkı Ağzıbüyük, Tartı Memuru Kazım Mızrak, Muhasebeci Necla Güven ve Eksper Serkan Şahan, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Enis Sülün'ü

Çorlu 13.05.2014 17:11:00 0
Günde 11 milyon ekmek tasarrufu

“MİLLİ EKONOMİMİZE  YILLIK 2,8 MİLYAR TL KATKI SAĞLANDI"

Ekmek israfının önüne geçmek maksadıyla 2013 yılında başlatılan kampanya sonucu Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü'nün tasarruf sonuçları hakkında bilgiler veren Toprak Mahsulleri Ofisi  Çorlu Ajansı Müdürü Hakkı Ağzıbüyük; "Bir yıllık kampanya sonucunda, her iki tasarruf türünün milli ekonomimize katkısı günlük olarak 7,8 milyon TL ve yıllık olarak 2,8 milyar TL olarak gerçekleşmiştir" dedi. İsraf azalışı ve tüketim alışkanlıklarının olumlu yönde değişim gösterdiğini belirten Hakkı Ağzıbüyük; "1,1 milyon ton buğday, 2,1 milyar metreküp su, 4,4 milyon dekar toprak, 15 bin ton tuz, 40 bin ton yaş maya ve 617 bin ton mazot tasarrufu sağlanmıştır. Kampanya sonucunda milli ekonomi adına tasarruf edilmiş bulunan 2,8 milyar TL ile; 135  adet 100 yataklı hastane binası, 39 adet 400 yataklı hastane binası, 848 adet 16 derslik okul binası, 467 adet 300 öğrenci kapasiteli yurt binası, 34 adet 500 bin yolcu kapasiteli havaalanı, 311 km otoyol, 933 km bölünmüş yol hizmet kalemlerinden herhangi birisi yapılabilecek. İhtiyaç sahibi 5 kişilik toplam 181 bin aileye bir yıl boyunca yoksulluk sınırı olan aylık 1.291 TL para yardımında bulunulabilecek. Yaklaşık 276 bin asgari ücretliye  bir yıl boyunca maaş ödenebilir" ifadelerini kullandı.

11 MİLYON EKMEK TASARRUFU

Kampanyanın etkisiyle ülkemizde israfın azalması ve halkın tüketebileceği kadar ekmek almaya başlaması sonucunda, günlük olarak yaklaşık 11 milyon adet  ekmek tasarrufu sağlandığını söyleyen Ağzıbüyük “Tasarruf edilen bu sayıda ekmekle yaklaşık olarak 11 milyon kişinin bir günlük, yıllık tasarrufla ise tüm Türkiye'nin 46 günlük ekmek ihtiyacı karşılanabilir” dedi. Ülkemizde tüm gıda kayıpları ve israfın önlenmesi, bu konuda toplumsal duyarlılık bilincinin oluşturulması konusunda Toprak Mahsulleri  Ofisi Genel Müdürlüğü'nün başarılı bir kampanya yürüttüğünü belirten Çorlu TSO Başkanı Enis Sülün; "Kampanya sonuçları beni çok mutlu etti. İnsanların tüketim alışkanlıklarında ki kalıcı değişim uzun vadede mümkün olabilmesine rağmen kampanya kapsamında yürütülen faaliyetlerle kısa sürede toplum olarak kutsallık atfettiğimiz ekmeğin bilinçli ve kontrollü tüketilmesi konusunda önemli mesafeler kat edilmiş olması oldukça sevindiricidir. Bizler de bu konuda Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak sizlere destek vermeye devam edeceğiz" dedi.

Haber / Kemal ALTUNOĞLU 


0282 726 91 91
0282 747 65 10