Başsavcı Tuncay'dan kurum ve STK'lara plaket jesti

Malkara Cumhuriyet Başsavcısı Can Tuncay, Cumhuriyet Savcılığı ve İcra Müdürlüğü Birimlerinin mevcut adliye binasındaki odalarından Malkara Adliyesi Ek binasına taşınmasında emeği geçen kuruml

Malkara 18.05.2014 13:12:00 0
Başsavcı Tuncay

ADLİYE BİNASI ÇOK RAHATLADI

Tuncay, ek binanın Malkara’daki adliye sorununu tamamen çözeceğini, düzenleme ile en az 20 yıl problem yaşanmayacağını belirterek “Malkara Cumhuriyet Savcılığı Birimleri ve İcra Müdürlüğü birimlerinin ayrı binaya taşınması ile mevcut adliye binası çok rahatladı. İhtiyaç olan üçüncü duruşma salonunu hemen hizmete geçirdik. Böylelikle de Türkiye’de ilk üçüncü duruşma salonu olan ilçe Malkara oldu. Arşivlerimizi yeniledik. Arşiv çalışmaları yaptık” dedi.

 

 

ARŞİVLER ELEKTRONİK ORTAMA TAŞINACAK

Zaman içinde arşivleri elektronik ortama taşıyacaklarını söyleyen Tuncay “Adli emanet depomuz yenilendi. Mevcut adliye binasında sadece mahkemeler bölümü kalmış oldu. Yeni binamızda sadece Savcılık ve İcra Birimleri bulunmaktadır. Savcıların ve icra birimlerinin odaları genişlemiş oldu. Ayrıca yeni binanın içerisine ilçeye yeni atanan hakim ve savcıların ev tutacakları zaman süreleri içerisinde kullanabilecekleri, teftiş için gelen Müfettişlerin konaklayabileceği bir misafirhane de oluşturduk” dedi.

 

PLAKET VERDİ

Malkara Cumhuriyet Savcısı Can Tuncay, mahkemeler ve savcılığın ayrılması ile Avrupa Birliği standartlarına uyduklarını da ifade ederek, Ek binanın oluşmasında emeği ve katkıları bulunan Yaman Peynircilik İşletmesi sahibi Mehmet Yaman ve genç iş adamı Tevfik Yaman, Ziraat Odası Başkanı Saim Özden, Süt Üreticiler Birliği Başkanı Osman Turgutlugil, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ümran Bilgin, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Ayaz, Ünal Peynircilik İşletmesi sahibi Adnan Sundur, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şaban Aytaç, Tekirdağ Tarım Kredi Kooperatifleri Başkanı Ramazan Demirkıran, Malkara Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Fahrettin Kazan ve Uysal Madencilik Sahibi Cengiz Uysal’a plaket vererek katkılarından dolayı teşekkür etti.

 

Haber / Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10