Kubilay: Bu çalışmalar tüm okullara örnek olsun

Tepe Ortaokulu'nda Screbble (İngilizce Kelime Oyunu) Turnuvası ödül töreni ve zenginleştirilmiş kütüphanenin açılışı yapıldı.

Çerkezköy 20.05.2014 15:11:00 0
Kubilay: Bu çalışmalar tüm okullara örnek olsun

ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ KÜTÜPHANE TÖRENLE AÇILDI

Dün saat 12.00’de düzenlenen programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ve eşi Füsun Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Belediye Meclis Üyesi Ayfer Dönmez, okul müdürleri, okul aile birliği yönetimi, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Okul Müdürü Fahrettin Karaman Tepe İlkokulu ve Ortaokulu olarak 2012 yılında eğitim ve öğretim yılına başladıklarını anımsatarak “32 derslikli okulumuzda, dört anasınıfı, iki özel alt sınıf, 16 ilkokul ve 18 ortaokul şubesi olmak üzere 40 şubeden oluşuyor. Ayrıca normal öğretim yapan bir okuluz. Okulumuzda 444 ilkokul öğrencisi, 520 ortaokul öğrencisi olmak üzere 964 öğrencimiz eğitim görüyor. Sınıf mevcutlarımız ise 25-30 öğrenci civarındadır. İlkokulda 23, ortaokulda 25 öğretmenimiz görev yapıyor” dedi.

 

 

TURNUVAYA 8 OKUL KATILDI

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, okuma kültürünün geliştirilmesi için bilgisayardan elektronik eğitim materyallerine, internetten zeka oyunlarına kadar çocukların ilgisini çekebilecek bir çok materyallerin bulunduğu Z kütüphanelerin kurulmasını istediğini ifade eden Karaman “Okullar hayat olsun projesi kapsamında Çerkezköy’de ilk ve tek olan kütüphanemizi de açmış bulunuyoruz. İlçemiz sınırları dahilinde ortaokul öğrencilerinin yabancı dil düzeyini yükseltmek ve geliştirmek amacıyla okullar arasında ilk defa İngilizce kelime oyuncu turnuvası düzenledik. Çerkezköy’deki okullarımızdan sekizi katıldı. Katılımlarından dolayı da hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

“EN ESASLI MESELE EĞİTİMDİR”

Scrabble (İngilizce Kelime Oyunu) turnuvasında 24 puanla birinci olan Nurullah Narin Ortaokulu’na, 19 puanla ikinci olan Tepe Ortaokulu’na, 12 puanla üçüncü olan Kızılpınar 125.Yıl Ortaokulu’na ve 10 puanla dördüncü olan Gülerçin Koleji’ne madalya ve kupalarını ise Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay verdi.  Eğitim ve öğretim yılından itibaren gerçekleştirdikleri toplantılarda ve etkinliklerde kendileri için esaslı meselenin eğitim olduğunu her fırsatta dile getirdiklerini kaydeden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “Bu eğitim ile ilgili çalışmalara öncülük etmeye çalıştık. Bu açılacak olan kütüphanemiz de çocuklarımızın geleceği olacak. Bu çalışmayı gerçekleştiren okul yönetimine, okul aile birliğine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

 

“BU ETKİNLİKLERİ YAYMALISINIZ”

Eğitimde Yabancı dil İngilizce’nin de önemli bir unsur olduğunu kaydeden Kubilay “Öğrencilerin kelime oyununda başarı elde etmesi bizleri fazlası ile memnun etti. Kendilerine başarılar diliyorum. Bir konuda öğretmen ve okul idarecilerine seslenmek istiyorum. Özellikle yaptıkları etkinlikleri yılsonuna bırakmamalarını istiyorum. Bıraktıkları zaman yığılma oluyor. Çocuklarımızın yaptıklarını en iyi şekilde değerlendirmesi ve takdir görmesi için mutlak suretle bu etkinlikleri yaymalısınız” dedi.

 

 

ÖDÜLLER VERİLDİ

Scrabble (İngilizce Kelime Oyunu) turnuvasında kişisel branşta 211 puanla birinci olan Tepe Ortaokulu öğrencisi Burak Mete Sakallı’ya, 167 puanla ikinci olan Nurullah Narin Ortaokulu öğrencisi Elif Sena Vatansever’e, 97 puanla üçüncü olan Nurullah Narin Ortaokulu’ndan Zeynep Gamze Yılmaz’a, 87 puanla dördüncü olan 125.Yıl Ortaokulu öğrencisi Şuayip Üzülmez’e ödülleri Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdar Özgör tarafından verildi.

 

 

HAYIRSEVERLERE PLAKET VERİLDİ

Turnuvaya katılan 75 Yıl Ortaokulu, Mevlana Ortaokulu, Raif Dinçkök Ortaokulu ve Veliköy Ortaokulu’na madalyalarını ise Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın eşi Füsun Kubilay verdi. Programda 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında okula maddi ve manevi katkılar sağlayan Erbay Bekiroğlu’na, Etem Güneş’e, Barış Uyar’a, Birol Saygın’a ve Naz Erdoğan’a Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından teşekkür plaketi verildi. Ödül takdiminin ardından Tepe Ortaokulu Z Kütüphanesinin açılışı yapıldı. Açılışı yapan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “Açılışını gerçekleştirdiğimiz Z tipi kütüphanemiz içerik ve görsel olarak mükemmel dizayn edilmiş. Bu kütüphanemiz çocuklarımıza, velilerimize ve bütün halkımıza açık olacaktır. Başarı ancak böyle olur. Bunu yapıp böyle bırakırsak başarılı olamayız. Bu kütüphaneyi kazandıran herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bu kütüphanemiz diğer okullarımıza de örnek olur” diye konuştu. Protokol üyeleri daha sonra kütüphaneyi gezdi.

 

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10