Ehlibeyt Dergahı'ndan eğitim hamlesi

Çerkezköy Ehli Beyt Dergahı, Kuran ve Ehli Beyt'in ve bu iki emanetin takipçiliği olan Aleviliğin doğru anlaşılması amacıyla Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe tarafından hazırlanan 4 bin adet bülteni Çerkezk?

Çerkezköy 22.05.2014 15:39:00 0
Ehlibeyt Dergahı

AYLIK PERİYODLARLA DEVAM EDECEK

Ehli Beyt Dergahı olarak, halkın Alevilik hakkında doğru bilgilenmesi yönünde önemli bir adım daha attıklarını ifade eden  Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe “İnsanlarımız bazen zaman, bazen de kaynak yokluğundan doğru bilgiye ulaşmada sıkıntı yaşıyor. Biz birincisini hazırladığımız ve bundan sonra da aylık periyotlarla hazırlayacağımız Eğitim Bülteni ile "Allah'ın (c.c) Kitab'ı olan Kuran'ı ve Hz. Muhammed'in (s.a.v) aile efradı olan Ehli Beyt'i ve 12 İmam'ı (a.s) halkımıza anlatmaya çalışacağız. İlk eğitim bülteni olan “14 Masum-u Pak'ı Tanıyalım” isimli bültende Peygamberimizin yanı sıra, kızı ve evlatları olan 12 İmam’ın hayatından önemli kesitler sunmaya çalıştık” diye konuştu.

 

 

“KURAN KURSU BU YIL DA DEVAM EDECEK”

İnşaat aşamasının yüzde 80’i tamamlanan Ehli Beyt Dergahı’nda bir taraftan hem ibadete hem de cemaatle haftalık sohbetlere devam ederken, bir taraftan da Kuran Kursu faaliyetlerini yürüttüklerini ifade eden Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe “Cemaatimizin birliği adına Çerkezköy'de önemli bir eksikliğin giderildiğine inanıyoruz” dedi. Çerkezköy'e kazandırılan bu hayırlı kurumdan Alevilerin olduğu kadar Sunnilerin de faydalandığını ve faydalanmaya devam edeceklerini ifade eden Boztepe, “Alevi Sunni ayrımı yapmaksızın ibadetlerimizi de dergahımızda yapıyoruz. Okulların tatil olmasının ardından önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da çocuklarımızın dinlerini ve Kuran’ı öğrenmeleri adına Kuran Kursu düzenleyeceğiz” dedi.

“DERGAHIMIZ TÜM KARDEŞLERİMİZE AÇIK”

Çerkezköy'de yaşayan yüzlerce Alevi Sunni kardeşlerinin maddi manevi katkıları ile temelinin atılmasından bu zamana kadar geçen zamanda Çerkezköy’de yaşayan Alevi Sünni birçok samimi vatandaşın dergahın bu günlere gelmesi için elinden ve dilinden geldiğince katkı koyduğunu, büyük bir kısmının yapımı tamamlanan dergahın, bilinenin aksine sadece Alevi halkına değil, Alevi-Sünni tüm vatandaşların hizmetine ve ibadetine açık olduğunu vurgulayan Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe “Bizler Allah’ı bir, Peygamberi bir, Kuran’ı bir, Ehli Beyt'i bir, Ümmeti bir, Kıblesi bir insanlar olarak her zaman dertte, kederde, sevinçte, tasada bir olmuş, iri olmuş, diri olmuş bir milletin mensuplarıyız. Bu, geçmişte de böyleydi, şimdi de böyle, gelecekte de inşaallah böyle olacak. Ülkemizde Alevi Sunni diye ayrım yaparak aramıza fitne fesat karıştırmak isteyenlere Yüce Allah'ın hiç bir zaman fırsat vermeyeceğine inananlardanım” diyerek Çerkezköy’deki birlikteliğin daim olmasını diledi.

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10