Aktuğ: Mücadeleleri bizim için yol göstericidir

Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ, 27 Mayıs Gün Sazak ve Ülkücü Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada 27 Mayıs tarihinin Ülkücü hareket için bü

Çerkezköy 28.05.2014 14:30:00 0
Aktuğ: Mücadeleleri bizim için yol göstericidir

BİR DAVA ADAMIDIR

Gümrük ve Tekel Eski Bakanı MHP Genel Başkan Yardımcısı Gün Sazak’ın 27 Mayıs 1980’de şehit edildiğini anımsatan Aktuğ “Milliyetçi Hareket Partisi’nin siyasi mücadele tarihinde unutulmaz bir yeri olan Gün Sazak İnanç, Samimiyet, Ahlak, fedakarlık, millet ve Vatanseverliğin sembolü bir Dava adamıdır. 1970'li yıllarda katıldıkları bir toplantı rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş'le tanışmasına vesile olur. Bu tanışmadan kısa süre sonra Gün Sazak MHP'ye katılır. Aktif, faydalı ve güzel çalışmalarından dolayı MHP genel başkan yardımcısı iken, ikinci Milliyetçi Cephe hükümetinde Milletvekili olmadığı halde dışarıdan Gümrük ve Tekel Bakanı olarak vazife aldı.

KAHRAMANLIK HATIRALARI KALDI

Aktuğ “Vatanımızın ve milletimizin mukaddes olan değerlerini koruma pahasına canlarını feda eden, bir hilal uğruna kutlu bir dava yolunda şahadet şerbetini içen iman ve edep abidesi ülküdaşlarımızın mücadeleleri bizim yol göstericimizdir. Binlerce ülkücünün şahadet şerbetini içtiği fırtınalı yıllardan geriye aziz şehitlerimizin kahramanlık hatıraları kalmıştır. Onların göstermiş olduğu azim ve fedakârlık, cefaya ve çileye taliplik ve en nihayetinde korkusuzca ölüme yürüme iradesi, kelimelerle ifade edilemeyecek bir büyüklük ve vakarın ifadesi olmuştur” dedi.

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10