Başarılı olmanın yolu Türkçe'yi iyi kullanmaktan geçer

Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu tarafından dün saat 14.00'da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen "İletişim Seninle Başlar" konulu k

Çerkezköy 3.06.2014 18:56:00 0
Başarılı olmanın yolu Türkçe

ÖĞRENCİLERDEN MÜZİK ZİYAFETİ

Konferans ÇEMYO öğrencileri Halil Kızılok ve Önder Kaya’nın “dostum dostum” ve “leylim ley” adlı türküleri seslendirmesiyle başladı. Müzik ziyafetinin ardından programın açılış konuşmasını yapan Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Buluş programın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

 

 

MEDYA SEKTÖRÜNDE ÖNEMLİ NOKTALARDA BULUNUYORLAR

Buluş’un konuşmasının ardından Kerem Öncel’in spikerlik yaptığı futbol müsabakalarından kesitler sunuldu. Konferansta konuşan Kerem Öncel, alanında uzmanlaşmış her insanın tecrübelerini diğer insanlarla paylaşması gerektiğini belirtti. 1992’de TRT sınavlarını kazanan 7 kişiden biri olduğunu söyleyen Öncel, o gün sınavı kazanan 7 kişinin bugün medya sektöründe önemli noktalarda bulunduğunu ifade etti.

 

 

EN ÖNEMLİ ŞART TÜRKÇE’Yİ İYİ KULLANABİLMEK

Öncel, spikerlik mesleğinin büyük ölçüde yeteneğe dayalı olduğunu ifade ederek, özellikle iletişim konusunda başarılı olabilmenin en önemli şartının Türkçe’yi iyi kullanabilmek olduğunu ifade ederek “Dilinizi ne kadar iyi kullanırsanız, o kadar başarılı olursunuz” dedi. Öncel, ülkelerdeki birliğin sağlanmasındaki en önemli unsurun dil olduğunu vurgulayarak “Her devletin bir resmi dili vardır. Özellikle üniversitelerde yalnız öğrencilerin değil, öğretmenlerin dahi dili iyi kullanması gerekir. Sürekli olarak kendinizi geliştirmelisiniz” dedi.

ÇOK KİTAP OKUYUN

Öğrencilere çok kitap okumalarını tavsiye eden Öncel “Spikerler için altyapı çok önemli. Toplumdaki dinamikleri çok iyi bilmelisiniz. Eğer mikrofon başına geçtiğinizde konuya hakimseniz sıkıntı yaşamazsınız. Bir diğer önemli husus da kibirli olmamaktır” dedi. Üniversitelerde kendi alanlarında dereceye giren öğrencilere devlet tarafından kontenjan hakkı tanınması fikrini savunan Kerem Öncel, “Böylece öğrencilerin üniversiteden sonra iş bulamama gibi bir kaygıları olmaz. Derslerine daha sıkı çalışırlar” dedi. Konferansın sonunda Kerem Öncel’e çiçek takdim edildi.

Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10