Kiraz Festivali başladı

Tekirdağ'da bu yıl 50'ncisi düzenlenen Kiraz Festivali coşkuyla başladı.

Süleymanpaşa 6.06.2014 10:58:00 0
Kiraz Festivali başladı

MEHTERAN TAKIMI KONSERİ İLE BAŞLADI

Merkez ilçe Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen festival, Naip Mahallesi'nde mehteren takımının konseriyle başladı. Mahalle sakinlerinin ve katılımcıların büyük ilgi gösterdiği açılışta konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, 49 yıldır süren bir geleneğin 50'ncisini kutlamanın 2 ay önce kurulan Süleymanpaşa Belediyesi'ne nasip olduğunu ifade ederek, “Bu onur ve gururla sizlerin karşısındayız. Bu süreç umuyorum ki kiraz tarımında ve alternatif tarımda bölgemize hayırlar getirir. Festivalin getireceği canlılık esnafımıza, köylümüze bereket getirir” dedi. Eşkinat'ın konuşmasının ardından Süleymanpaşa Halk Oyunları ekibi yöresel oyunları sergilerken, açılışta katılımcılara festivalin simgesi kiraz ikram edildi.

 

 

GRİPİN SAHNE ALDI

Kiraz Festivali kapsamında pop rock grubu Gripin konser verdi. Sahil dolgu alandaki konsere katılım sağanak yağmur nedeniyle yoğun olmazken, grubun hayranları unutulmaz bir gece yaşadı. Yağmura aldırmadan konser alanına gelen Tekirdağlılar, "Gripin'i canlı dinlemek her şeye bedel. Yağmur yağması konsere bir başka güzellik kattı. Biz halimizden gayet memnunuz, buraya eğlenmeye geldik ve sağanak eğlencemizi aksatamayacak" dedi.

 

 

KOKTEYL DÜZENLENDİ

Kiraz Festivali dolayısıyla Ramada Otel’de de kokteyl düzenlendi. Ev sahipliğini Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın yaptığı kokteyle Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Recep Palabıyık’ın yanısıra Büyükşehir daire başkanları, müdürler, yabancı konuklar ve diğer davetliler katıldı. Kokteylde Belediye Konservatuvarı öğrencilerinin yaptığı müzik ve halk oyunları gösterisi de büyük alkış aldı. Başkan Eşkinat geceye katkılarından dolayı Belediye Konservatuvarı Koordinatörü Bülent Kurtişoğlu’na plaket verdi.

Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10