ÇTSO Anadolu Lisesi Marmara Bölge şampiyonasında finale çıktı

Nike Tekirdağ Liseler arası Genç Erkekler Futbol Turnuvasında mücadele eden ÇTSO Anadolu Lisesi Marmara Bölgesi grubunda finale çıktı.

10.06.2014 17:00:00 0
ÇTSO Anadolu Lisesi Marmara Bölge şampiyonasında finale çıktı

Çerkezköy Haber- Türkiye Futbol Federasyonu, Milli Eğitim Bakanlığı ve Nike işbirliği ile 81 ilde aynı anda gerçekleştirilen Liseler Arası Nike Halı Saha Turnuvası'nda Tekirdağ grubunu şampiyon olarak tamamlayarak Marmara Bölge şampiyonasına katılan ÇTSO Anadolu Lisesi rakiplerini tek tek mağlup ederek finale yükseldi. Yarı Final karşılaşmasında Düzce Fen Lisesini mağlup eden temsilcimiz finalde ise İznik Endüstri Meslek Lisesi ile eşleşti.

10 TAKIM MÜCADELE ETTİ

Türkiye Futbol Federasyonu, Milli Eğitim Bakanlığı ve Nike işbirliği ile 81 ilde aynı anda gerçekleştirilen Liseler Arası Nike Halı Saha Turnuvası'nda Tekirdağ grubunda ilçemizi başarılı bir şekilde temsil eden ve grubunu şampiyon olarak tamamlayan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi Genç Erkekler Futbol Takımı Marmara Bölge şampiyonasında da başarılarına devam etti. 9 Haziran’da Kocaeli’de başlayan Marmara Bölge şampiyonasında Bursa, Yalova, Kırklareli, Edirne, Sakarya, Düzce, Eskişehir, Bilecek, Kocaeli şampiyonları ile eşleyen temsilcimiz eleme usulü oynanan karşılaşmalarda Bursa temsilcisi ile karşı karşıya geldi.

FATİH İLE ÖNE GEÇTİK

Maça etkili başlayan temsilcimiz Bursa şampiyonu karşısında ilk dakikalardan itibaren gol aramaya çalıştı. Rakibi karşısında sağlı sollu ataklarını sürdüren ÇTSO Anadolu Lisesi ilerleyen bölümlere doğru Fatih’in ayağından bulduğu golle karşılaşmada öne geçti. Gelen golle birlikte rahatlayan temsilcimiz Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi Genç Erkekler Futbol Takımı kalan dakikalarda farkı ikiye çıkartmaya çalıştı. İlk devrenin kalan dakikalarından gelişen ataklardan gol sesi çıkmadı.

BURSA TEMSİLCİSİNİ MAĞLUP ETTİ

Karşılaşmanın ikinci devresinde temsilcimize göre daha atak görünen Bursa temsilcisi beraberlik için yüklenmeye çalıştı. Sağ kanattan kullanılan korner atışında bursa temsilcisi golü buldu. Karşılaşmada beraberliğin gelmesi ile birlikte heyecanda arttı. Kalan dakikalarda tekrar galibiyet golünü arayan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi Genç Erkekler Futbol Takımı sağlı sollu ataklarını sürdürdü. Rakip kalede etkili olan temsilcimiz ikinci golü Kadir ile buldu. Hızlı gelişen Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi Genç Erkekler Futbol Takımı atağında rakip defansı seri çalımlarla geçen Kadir yerden düzgün vuruş gerçekleştirerek skoru 2-1 yaptı. Karşılaşmada öne geçen Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi Genç Erkekler Futbol Takımı kalan dakikalarda skoru koruyama çalıştı. Gelişen ataklardan başka gol sesi çıkmayınca karşılaşmada Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi Genç Erkekler Futbol Takımı’nın 2-1’lik üstünlüğü ile sonuçlandı.

İLK DEVREYİ ÖNDE TAMAMLADI

Karşılaşmadan galibiyet ile ayrılan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi Genç Erkekler Futbol Takımı yarı final karşılaşmasında Düzce Fen Lisesi Genç Erkekler Futbol Takımı ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmaya her iki takımda etkili başlarken ilerleyen bölümlere doğru ataklarını sıklaştıran Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi Genç Erkekler Futbol Takımı galibiyet golünü bulmakta zorlandı. Düzce Fen Lisesi Genç Erkekler Futbol Takımı ise ileride çoğalmakta zorlandı. Ataklarını sürdüren Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi Genç Erkekler Futbol Takımı Uğur’un ayağından bulduğu golle karşılaşmanın ilk devresini önde tamamlamasını bildi.

FİNALE YÜKSELDİ

Karşılaşmanın ilk devresini mağlup kapatan Düzce Fen Lisesi Genç Erkekler Futbol Takımı ikinci devrede beraberlik için yüklendi. İlerleyen bölümlere doğru Düzce Fen Lisesi Genç Erkekler Futbol Takımı bulduğu golle skoru eşitledi. Rakibi karşısında şansız bir gol yiyen Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi Genç Erkekler Futbol Takımı kalan dakikalarda tekrar galibiyet golünü aradı. Ancak her iki takım savunması da hata yapmadı. Karşılaşma 1-1 sona ererken, galibi ise seri penaltı atışları belirledi. Resul, Fatih ve Murat ile kullandığı penaltıları gole çeviren Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi Genç Erkekler Futbol Takımı penaltılarda rakibine 3-2’lik üstünlük sağlayarak finale yükselen ekip oldu.

OYUNCULARINA TEŞEKKÜR ETTİ

Turnuvada finale yükseldikleri için duyduğu mutluluğu dile getiren Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi Genç Erkekler Futbol Takımı Antrenörü ve Beden Öğretmeni Vedat Çolak “ Oyuncularım gerçekten çok iyi mücadele ettiler. Tekirdağ grubunda zorlu maçların ardından Marmara Bölge şampiyonasına geldik. Burada da ilk karşılaşmada Bursa temsilcisini zorlu geçen mücadelenin ardından mağlup ettik. Yarı final maçında da Düzce ekibini mağlup ederek finale yükseldik. Üstün bir futbol ortaya koyan futbolcu kardeşlerimizi de kutluyorum. Final maçını da kazanıp Çerkezköy’ü Türkiye şampiyonasında en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Bizlere desteklerini esirgemeyen herkese sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10