Dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelindeki okullarda "Ekmek İsrafını Önleme Projesi" kapsamında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğ

Bölgede Gündem 16.06.2014 11:49:00 0
Dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

CİDDİ BİR KAYBIMIZ VAR

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan “2013 yılından itibaren Başbakanlığımızın başlatmış olduğu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili kuruluşu Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan ekmek israfının önlenmesi kampanyası var.  Edirne İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak bizde, toplumda bir farkındalık oluşturmak, bu konuya dikkat çekmek için bir proje hazırladık ve bu proje kapsamında resim, şiir, kompozisyon dallarında yarışmalar düzenledik. Ekmek israfı ülkemizde çok sıkıntılı bir konu, ciddi bir israf olduğunu görüyoruz. Evlerde, işyerlerinde, restoranlarda, otellerde inanılmaz derecede bir israf var, genelde tahıl ağırlıklı beslenen bir ülkeyiz ama bakıldığında ekmek israfından dolayı ciddi bir kaybımız var” dedi.

ÖNEMLİOLAN FARKINDALIK OLUŞTURMANIZ

Duyarlı davranarak yarışmaya katılan öğrencilere teşekkür eden Özcan “Bugün burada yarışmalarda dereceye giren siz öğrencilerimize ödüllerinizi vereceğiz ama burada önemli ödül değil, sizlerin bu sorunun farkında oluşunuz, bilincinde oluşunuz, bir farkındalık oluşturmanızdır. Yeteneklerinden dolayı öğrencilerimizi, öğrencilerimizi yüreklendiren öğretmenlerimizi, onları yetiştiren annelerini, babalarını tebrik ediyorum, bundan sonraki süreçte de başarılarının devamını diliyorum” dedi. Özcan’ın konuşmasının ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10