Kardeş kent projesi yenilenecek

Marmaraereğlisi Belediyesi'nden bir heyet, daha önce Yeniçiftlik beldesi ile kardeş olan Bulgaristan'ın Varna iline bağlı Vetrino ilçesi ile kardeş köprüsünü güçlendirmek için buraya gitti.

Marmara Ereğlisi 16.06.2014 13:10:00 0
Kardeş kent projesi yenilenecek

ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI

Marmaraereğlisi Belediyesi kardeş şehirlerine bir yenisini daha eklerken Bulgaristan ile dostluk köprüsünü de güçlendirdi. Varna’ya bağlı Vetrino ilçesi ile daha önce kardeş şehir olan Yeniçiftlik’in ilçeye bağlanmasının ardından kardeş kent projesini yenilemek ve yeni protokol yapmak için çalışmalar başlatıldı. Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Belediye Başkan Yardımcısı Fehmi Duman bazı meclis üyeleri ve belediye personelinden oluşan 11 kişilik heyet, kuruluş yıl dönümünü kutlayan Vetrino’ya gitti.

DOSTLUĞUMUZU ARTIRARAK DEVAM ETTİRMEK İSTİYORUZ

Vetrino ilçesindeki kuruluş yıl dönümü etkinlikleri yerel halk oyunları ekiplerinin gösterileri ve çeşitli oyunlarla kutlandı. Kuruluş gününde bölgenin ünlü sanatçıları da sahne aldı. Kuruluş gününde konuşan Vetrino Belediye Başkanı Dimitri Dimitro, “Türkiye’den kardeş belediyeden misafirlerimiz geldi. Bu ziyaretlerinden dolayı çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Her alanda kendileri ile ortak proje üretip karşılıklı çalışmak istiyoruz. Bizim bölgemizde ve orada ortak projelerle kardeşliğimizi göstermek ve dostluğumuzu artırarak devam etmek istiyoruz” dedi. Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan da “Daha önce Yeniçiftlik ile kardeş belediye olan Vetrino bundan böyle bizim de kardeşimizdir. Büyükşehir yasasıyla birlikte ilçemiz birleşti. Yeniçiftlik mahalle olsa da öteden beri sürdürülen kardeşlik tohumlarını bizlerin de yeşertmesi gerek. Bu nedenle buradayız. Gördüğümüz yakın ilgiden dolayı çok mutluyuz. Bizleri büyük bir sıcaklık ve samimiyetle karşıladılar. Burada bulunduğumuz için memnuniyet duydum. Vetrino ile kardeşliğimiz ve dostluğumuz daha da artarak devam edecek” dedi.

Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10