Sigortacılık sektörünün sorunları tartışıldı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası 10. Meslek Komitesi tarafından sigortacılara yönelik düzenlenen toplantıda sigortacılık sektörünün sorunları görüşüldü.

Çerkezköy 17.06.2014 19:42:00 0
Sigortacılık sektörünün sorunları tartışıldı

EN BÜYÜK SORUN BANKALARIN DA SİGORTACILIK YAPMASI

Dün saat 15.00’da ÇTSO 10. Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Üstün başkanlığında yapılan toplantıya, meslek komitesi başkan yardımcısı Ayben Erdoğan ve sigortacı oda üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan ÇTSO Meclis Üyesi ve 10. Meslek komitesi üyesi Rahmi Yılmaz, önceden trafik sigorta ücretlerinin eşit olduğunu ifade ederek “Şuanda fiyatlar arasında inanılmaz bir uçurum var” dedi. Önceleri Çerkezköy’de 2-3 acente olduğunu, şimdi ise acente sayısının 40’ı bulduğunu söyleyen Yılmaz, “Sigortacıların en büyük sorunu bankaların da sigortacılık yapması” dedi.

SİGORTACILARA EMLAKÇI GÖZÜ İLE BAKILIYOR

Sigortacılık sektörünün sorunları kendilerine bildirildiği zaman, sorunların çözümü için neler yapılabileceğini değerlendirebileceklerini söyleyen Yılmaz “Haksız rekabetin önüne geçebilmek için ne yapabiliriz, bunu konuşacağız” dedi. Türkiye’de sigortacılara kuşku ile bakıldığını söyleyen Yılmaz “Avrupa’da sigortacı olabilmek için inanılmaz kriterler istiyorlar. Bizde de yeni kanun kalitenin yükseleceğinin işareti. Avrupa’da sigortacılara bankacı gözü ile bakıyorlar. Bizde ise sigortacılara emlakçı gözü ile bakılıyor” dedi.

SEKTÖRDE DARALMA VAR

10. Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Üstün de sigortacılık sektöründe daralma olduğunu ifade ederek “Amacımız sigortacıların nitelik ve niceliklerini artırmak” dedi. Sigortacılık sektöründeki haksız rekabete de dikkat çeken Üstün “Bu rekabetin sonunda kapanabilecek sigorta şirketleri bile var” dedi.

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10