Cumhurbaşkanı Gül: Tekirdağ, sanayi hamlesinden nasibini aldı

80. il ziyaretini önceki gün Tekirdağ'a gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,Tekirdağ Valiliği, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Namık Kemal Üniversitesi ziyaretlerinin ardından Tekirdağ

Tekirdağ 18.06.2014 17:27:00 0
Cumhurbaşkanı Gül: Tekirdağ, sanayi hamlesinden nasibini aldı

İLK ÜRÜNÜ SATIN ALDI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tekirdağ ziyaretleri kapsamında Ticaret Borsası'nı ziyaret etti. Tekirdağ Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sarı ve üyelerle bir araya gelen Gül, Borsa'nın 2014 yılı ilk ürünü 7 ton buğdayı 900 TL'ye satın aldı. İlk satışın herkese hayırlı olmasını dileyen Gül, buğdayı satın aldığı Ali Arabacı'ya altın hediye etti. Cumhurbaşkanı Gül, Ticaret Borsası önünde hatıra fotoğrafı çektirerek, 8. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanlığı'na geçti.

 

 

FİDAN DİKTİ

Cumhurbaşkanı Gül, Tekirdağ ziyaretlerinin sonuncusunu 8. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Erkek'e gerçekleştirdi. Basına kapalı yapılan toplantı sonunda Cumhurbaşkanı Gül, 8. Mekanize Piyade Tugayı Orgeneral Nurettin Aknoz Kışlası bahçesine fidan dikti. Erlerden aldığı kürekle adına dikilen fidanı toprakla buluşturan Cumhurbaşkanı Gül, fidana ilk suyunu vermesinin ardından istirahat için Tekirdağ’da konaklayacağı otele geçti.

 

 

TEKİRDAĞ ÇOK KÖKÜ BİR İL

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çıktığı yurt gezisi kapsamında Tekirdağ’da bir takım ziyaretlerde bulunmasının ardından akşam onuruna verilen yemeğe katıldı. Yemekte konuşan Abdullah Gül, Tekirdağ’ın çok köklü bir il olduğunu ve asırlar geriye gidildiğinde birçok köklü medeniyetlere ev sahipliği yaptığını ifade etti.

SANAYİ HAMLESİNDEN EN ÇOK NASİBİNİ ALAN İL

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin sanayi hamlesinden en çok nasiplenen illerin başında Tekirdağ’ın geldiğini ifade ederek “Bugün Cumhurbaşkanı olarak sizlerle beraber olmaktan ve Tekirdağ’ı ziyaret ediyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Daha önce gerek siyasi, gerek hükümette bulunduğum dönemlerde tabi ki geldim. Cumhurbaşkanı olarak gelmek bugünlere kısmet oldu. Tekirdağ çok köklü bir şehrimiz aslında, asırlar geriye gittiğinde burada hep köklü medeniyetler, hep gelmiş geçmiş hepsinin de izleri var. Sizler içinde yaşadığınız için bunun çok farkında olmayabilirsiniz ama burada hep yerleşim yeri olmuş. Özellikle Türkiye’nin sanayi hamlesinden en çok nasibi alan ilimiz oldu” dedi.

İSTANBUL’UN KÜÇÜK BİR MODELİ

Tekirdağ’da 4 tane OSB, 5 tane sanayi ve ticaret odası, 1 tane Avrupa Serbest Bölgesi, büyük limanlar olduğunu söyleyen Abdullah Gül “Çok büyük lojistik mevki olduğu için hava, tren, kara ve deniz yollarının hepsi burada söz konusu olduğu için ve üretim merkezlerine yakın olduğu için büyük bir lojistik merkezi aynı zamanda. Tekirdağ ilimiz herhangi bir Anadolu ili değil, bunun çok ötesinde. Aslında İstanbul’un küçük bir belki modeli diyebilirim” dedi. Yapılan konuşmaların ardından yemek basına kapalı olarak devam etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül onuruna verilen yemeğe;  Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Tekirdağ Milletvekilleri Özlem Yemişçi ve Ziyaettin Akbulut, YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, il protokolü, şehit aileleri ve gaziler, Koruyucu ve Gönüllü aileler, hayırseverler,  STK temsilcileri, sanayici ve işadamları, 81 İl 81 Yıldız Projesinde yer alan öğrenciler katıldı.

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10