Etkili münazara yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi

Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu'nda Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği, Lojistik, Siv

Çerkezköy 23.06.2014 14:54:00 0
Etkili münazara yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi

MÜNAZARA YARIŞMASI DÜZENLENDİ

Münazaranın Juri Üyeliklerini ise Yaşam Becerileri Dersi’nin Hocaları Yrd. Doç.Dr. Ercan Buluş, Knk. Öğretim Görevlisi Yalçın Karagözler, Halkla İlişkiler Programı Öğretim Görevlisi Taha Aslanlı ve Tekstil Programı Öğretim Görevlisi Ali Maralcan yaptı. Öğrenciler kendilerine sunulan 15’er dakikalık sürede, sahiplendikleri görüşü savundu.

KAR TANESİ GRUBU BİRİNCİ OLDU

Finalde de 2 grup yarışırken, yarım saat süren münazaranın finalinde 89 puanla ‘Kar tanesi’ isimli öğrenci grubu birinci olurken, 86 puan alan ‘Arı’ Grubu ise ikinci oldu. Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç.Dr. Ercan Buluş, yarışmada finale kalan her iki öğrenci grubuna da plaket ve çeşitli hediyeler verdi. Buluş, öğrencileri tebrik ederek, ikna kabiliyetinin, bütün meslek dalları için önemli bir husus olduğunu ifade etti.

ETKİLİ BİR GÜÇ

İkna gücünün, bazen haklıyı haksız, haksızı da haklı yapacak kadar etkili bir güç olduğunu söyleyen Buluş, “Doğruyu doğru göstermek için bile bazen ikna becerisi gerekebilir. Bunu sağlayabilmek de, Türkçe’yi güzel konuşma, zengin kelime hazinesi ve özgüven ile mümkündür. Bu yarışmayı kazananlar da, bu 3 öğeyi bir araya getirerek, rakiplerini yenmeyi başardılar” dedi.

Haber / Kemal ALTUNOĞLU  

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10