Yaz Kur'an Kursları başladı

2013-2014 eğitim öğretim yılının sona ermesinin ardından Yaz Kur'an Kursları dün ilçedeki tüm cami ve Kur'an kurslarında başladı. Kur'an kurslarının başlaması dolayısıyla Ha

Çerkezköy 23.06.2014 15:59:00 0
Yaz Kur

150 ÖĞRENCİ KATILDI

Hacı Fahir Zümbül Camii önünde gerçekleştirilen programa Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, veliler ve Kur’an kursu öğrencileri katıldı. HFZ Camii İmam Hatibi Abdullah Karacan Kur’an kursuna 150 öğrencinin katıldığını kaydederek “Birinci dönem 23 Haziran-11 Temmuz, ikinci dönem 14 Temmuz-1 Ağustos, üçüncü dönem ise 4 Ağustos-22 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Her bir kurs için mümkünse seviye tespitine tabi tutularak ayrı sınıflar oluşturulacaktır. Başladığı kursu başarı ile tamamlayan öğrencilere katılım belgesi verilecektir. Kurslarımıza 09.00’da başlayıp 11-.45’de bitireceğiz” dedi.

 

 

KONULAR HAKKINDA BİLGİLENDİRDİ

Karacan “Dersler işlenirken, kurlara uygun olarak hazırlanan “ Elif-Ba’lardan birisi, “ Dinimizi öğreniyoruz 1,2,3”, İnteraktif CD destekli Tecvitli Kur’an-ı Kerim Elif-Ba” adlı kitapların takip edilmesi ve yardımcı materyal olarak “Alim Çocuk CD 3.0” kullanılacak. Diyanet Çocuk Dergisi başta olmak üzere Cemil dede namaz surelerini anlatıyor, Kur’an-ı Kerim’deki sureleri tanıyalım konuları öğrencilere anlatılacak” bilgisini verdi.

VELİLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna da Kur’an kursuna çocuklarını gönderen anne ve babalara teşekkür ederek “ Çocuklarınız camilere devam ederse Allah da onlara yardım eder. Allah’ın kelamını ve ibadetini öğrenen çocuklar huzurlu ve başarılı insan demektir. Hiçbir zaman sıkıntıya düşmez. Bu yıl çocuklarımız için Kur’an kurslarını hazırladık. Hocalarımız da sizlerle beraber olup güzel konuları anlatacaklar” dedi.

“CAMİLER ALLAH’IN EVİDİR”

Camilerin Allah’ın evi olduğunu kaydeden Tuna “İnsana huzur veren iki ev vardır. Bunlardan ilki anne ve babanın evi, bir diğeri ise camidir” dedi. Yaz Kur’an kurslarının öneminden de bahseden Tuna “Çocuklarımız belediyelerin açmış olduğu yaz spor okullarına rehavet göstermektedir. Spor okulunda denize her zaman gidersiniz, voleybol her zaman oynayabilirsiniz. Ama Yaz Kur’an kursunda Kur’an öğrenmek çok zor olabilir. O yüzden çocuklarımız için bu üç aylık zaman Kur’an öğrenmeleri için önemlidir” dedi. Kur’an kursu hocalığını Abdullah Karacan ve Ümit Oluç’un yaptığı Kur’an kursu programın ardından başladı.

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10