İlk iftarlarını Eyüp Sultan ve Selimiye'de yaptılar

Çerkezköy Belediyesi Ramazan ayı dolayısıyla her gün vatandaşları İstanbul ve Edirne'ye gönderiyor.

Çerkezköy 29.06.2014 13:52:00 0
İlk iftarlarını Eyüp Sultan ve Selimiye

KÜLTÜR GEZİLERİ BAŞLADI

Çerkezköy Belediyesi’nin İstanbul ve Edirne’ye düzenlediği kültür gezileri Cumartesi günü başladı. Kültür gezileri kapsamında İstanbul’a her gün 45 Edirne’ye 25 kişi olmak üzere toplam 60 kişi her gün kültür gezilerine katılıyor. Araçlar her gün belediye önünden saat 14.00’te hareket ediyor.

RAMAZAN BOYUNCA SÜRECEK

Önceki yıllarda Edirne’ye kültür gezileri düzenleyen Çerkezköy Belediyesi, gezilere bu yıl İstanbul’u da dahil etti. Gezilerle ilgili bilgi veren Çerkezköy Zabıta Müdürü Kenan Erez “Kültür gezilerinin Ramazan ayında gerçekleştirilmesinin ayrı bir özelliği ve güzelliği var” dedi. Kültür gezilerini Ramazan ayı boyunca devam edeceğini ifade eden Erez, “Edirne’de tarihi yerlerde zaman nispetinde gezilecek. İstanbul’a her gün 45 kişilik bir otobüs, Edirne’ye de her gün 25 kişilik bir minibüs gönderiyoruz. Toplamda her gün 60 vatandaşımızı Kültür gezilerine gönderiyoruz.  Araçlar her gün saat 14.00’te belediye önünden kalkıyor” dedi.

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜNE BAŞVURABİLİRLER

Kafilede belediyeden bir görevli ve bir zabıta memurunun yer aldığını ifade eden Erez “Bu kültür gezileri belediyemizin vatandaşlarımıza bir hizmetidir. Hiç bir ücret alınmıyor. Kültür gezilerine katılacak vatandaşlarımız gün öncesinde belediyeye gelerek Zabıta Müdürlüğü’ne başvurabilirler” dedi. Gezilere katılan vatandaşlar da, bu gezilerin özellikle Ramazan ayında daha bir anlamlı olduğunu ifade ederek “Ramazan ayı içinde gerçekleşen bu tür gezilerde insanlarımızın merakla görmek istedikleri Camilerin ziyaret edilmesi ve iftar sonrası o camilerde Teravih Namazı kılınması ise insanı çok rahatlatıyor” dedi.

Haber / Kemal ALTUNOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10