"Yeni pazaryeri modern olacak"

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapalı Pazar yerinde bulunan Pazarcılar Derneği'ni ziyaret etti.

Çerkezköy 10.07.2014 17:33:00 0

KAYNAKLARI DOĞRU YERDE KULLANMALIYIZ

Önceki gün saat 16.30’da dernek binasına giden Akay, Çerkezköy Pazarcılar Dernek Başkanı Cevdet Aydemir ve dernek yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Ziyaretten yeni yapılacak Kapalı Pazar yeri görüşüldü. Başkan Akay, Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş ile birlikte Pazar esnafına yeni yapılacak Pazar yeri ile ilgili bilgiler verdi. Mevcut Kapalı Pazar yerinin tamiratla tadilatla yapılacak her hangi bir durumu olmadığını ifade eden Akay “Buraya yapılacak olan tadilat ve tamirat boşa harcanacak para. Belediyenin boşa harcayacak, çarcur edecek parası yok. Kaynakları doğru yerde kullanmalıyız” dedi.

YEŞİL ALANLARIMIZ AZ

Şuandaki Kapalı Pazar yerinin otopark ve diğer boş alanlar çıkarıldığında kullanım alanının 16 bin 800 metrekare olduğunu ifade eden Akay “Biz bu alanı daraltacağız. Ancak son derece modern bir pazaryeri yapacağız. Bu Mevcut Pazar yerini ufaltmak durumundayız. Mevcut Pazar yerinin yarısı olacak. Yapılacak yeni kapalı Pazar yerinde mevcut pazar esnafının hepsi yer alacak. Hiçbir Pazar esnafı mağdur edilmeyecek. Bu alan belediyenin malı biz burayı daha kullanışlı hale getirmek istiyoruz bu nedenle mevcut durumundan çok daha kullanışlı ve son derece modern bir kapalı Pazar yeri yapacağız. Kimseye mağduriyet yaşatma gibi niyetimiz yok. Birlikte yapacağız. Başkası olsaydı burası belediyenin yeri der sizlere de bilgi vermeden istediği gibi uygulayacağı planı uygulardı. Ama ben size diyorum ki bu yer benim malım değil. Burası Belediyenin Çerkezköy devamlı büyüyor. Nüfus devamlı artıyor yerlerimiz daralıyor. Yeşil alanlarımız azaldı” dedi.

MAĞDUR ETMEYECEĞİNE İNANIYORUM

Mevcut yerlerin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Akay “İleriye dönük şimdikinden çok daha modern, Çerkezköy’e yakışan esnafımıza yakışan bir Pazar yeri yapacağız. Birlikte yapacağız. Burası hepimizin. Bu nedenle sizler de manevi destek vereceksiniz” dedi. Ziyarette konuşan Dernek Başkanı Cevdet Aydemir de Başkan Akay’ın yeni pazar yeri projesine destek vereceklerini ve  Başkan Akay’ın hiçbir esnafı mağdur etmeyeceğine inandığını belirtti.

BU YENİ PAZAR YERİNİ YAPMAK ZORUNDAYIZ

Çerkezköy Pazarcılar Derneği Eski Başkanı Cemal Korkmaz da, rahmetli Hikmet Uğraş’ın belediye başkanlığı döneminde çok daha iyi olduklarını ifade etti. Ondan sonra gelen belediye başkanları Remzi Garip, Mehmet Uz ve Ali Ertem’in Pazar esnafının yanında olmadığını ileri süren Korkmaz “Sizlerin bize yaklaşımınızdan memnunuz ancak mevcut yerlerimizin daraltılacak olması ve iş kaybına yol açacağı endişemiz var” dedi. Bunun üzerine konuşan Akay, “Mevcut esnafımız yeni yapılacak Pazar yerinde bu günkü durumdan daha iyi gelir elde edecek. Bu konuda hiçbir esnafımız kuşku yaşamasın. Bu yeni Pazar yerini yapmak zorundayız” dedi.

Haber / Faik Onur KAYA   

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10