Su zammından hem vatandaş hem belediye dertli

Vatandaş Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi sular İdaresi Başkanlığı TESKİ'nin bir süre önce su fiyatlarına yaptığı zamma tepki gösterirken, konuyla ilgili açıklama yapan Çerkezköy Bele

Çerkezköy 17.07.2014 12:34:00 0
Su zammından hem vatandaş hem belediye dertli

MİKTARLAR ARASINDA UÇURUM VAR

Su konusunun büyük sıkıntı yarattığını ifade eden Akay “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu yeni su fiyatı uygulamasındaki su kullanım miktarları arasında fiyat bakımından uçurumlar var. Bunun düzeltilmesi gerekiyor” dedi. Bu uçurumun çözülmesi için TESKİ’nin bir an önce toplanmasını istediğini ifade eden Akay “Ayrıca su da birde akıllı saat uygulamasında da kart dolumu ile ilgili sıkıntı var. Bu zammı vatandaşlara anlatmamızın şansı yok” dedi.

ÇERKEZKÖY BİR SANAYİ KENTİ

Çerkezköy’ün bir sanayi kenti olduğunu ve vatandaşların büyük çoğunluğunun asgari ücretle çalıştığını ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Bu durum da göz önüne alınmalı” dedi. Suya yapılan zamlar nedeniyle büyük sıkıntı çekmeye başladıklarını söyleyen Akay “Bu güne kadar suda ton hesabı yapılıyordu. Bunun metreküpe çevrilip ‘şu metre küpe kadar bu fiyat, daha sonra şu fiyat ve daha çok kullanıldığında da bu fiyat’ denmesi inanın ilçemizde büyük sıkıntı yarattı” dedi.  Ton olarak hesaplanan suyun metreküpe çevrilmesini anlamsız bulan Akay, TESKİ’nin  6 Kasım’dan önce toplanarak yeniden fiyatları belirlemesinin hayırlı olacağını ifade etti.

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10