Basının sorunları ve belediyeden beklentileri masaya yatırıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, basın mensupları ile 'Yerel basının sorunlarını ve büyükşehir belediyesinden beklentilerini' masaya yatırdı.

Tekirdağ 17.07.2014 13:00:00 0
Basının sorunları ve belediyeden beklentileri masaya yatırıldı

BEKLEMEYE TAHAMMÜLÜMÜZ YOK

Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, seçim sonrası basına ve kamuoyuna verdikleri 100 günlük sürenin dolduğunu ifade etti. Artık büyükşehir belediyesinin her koluyla işlerlik kazandığını ve çalışmaya başladığını söyleyen Albayrak, “Bugün Büyükşehir belediyemizin daire başkanları ve genel müdürleriyle 70 işleyen bir sistemi var. Artık beklemeye tahammülümüz yok” dedi. Basının her zaman kendilerine yol gösterici olduğunu ifade eden Albayrak, bundan sonra da basının yol gösterici olacağını söyledi.

ULAŞIMLA İLGİLİ ÖNEMLİ KARARLAR ALDIK

Önceki gün Ulaştırma Koordinasyon Kurulu toplantısı yaptıklarını anımsatan Albayrak, bu toplantıda otuz gündem maddesini görüştüklerini ve 3 saat süren toplantıda ulaştırma ile ilgili önemli kararlar aldıklarını belirtti. Malkara ve Ergene’de etkili olan yağışın ardından meydana gelen taşkın olayları ile ilgili de konuşan Başkan Albayrak “Büyükşehir Belediyesi olarak durumu yerinde tespit ederek gerekenin yapılması için Malkara ve Ergene’ye giderek incelemelerde bulunduk” dedi.

SÖZLEŞMELİLERİN İŞİNE SON VERİLECEK

Büyükşehir belediyesi olarak çalışmalara hız verdiklerini kaydeden Albayrak “Daire başkanlıklarımızın kurulması ile birlikte çalışmalarımıza hız verdik ve bu nedenle basınımızla fazla ilgilenemedim” dedi. 100 günde 9 bin 500 kişinin kendisine hayırlı olsun ziyaretine geldiğini ve hepsinin sorunlarını dinlediğini ifade eden Albayrak “Vatandaş oy verdiği kişiyi yakından görmek ve onu tanımak istiyor. Gelenlerin yüzde 60’ı iş için geliyor” dedi. Belediyenin İşçi Kurumu olmadığını ifade eden Albayrak, kapanan belediyelerin personelleri de büyükşehire gittiği için kadrolarda şişme olduğunu, taşeron ve sözleşmeli personellerin işlerine son verileceğini söyledi.

TÜM İLÇELER HİZMET BEKLİYOR

Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet alanlarının çok geniş olduğunu ve her kesime hizmet ulaştırmak için hızlı bir tempoda çalışmaya başladıklarını ifade eden Albayrak “Bu göreve beş yıl için geldik. 5 yılın her günü dolu dolu çalışacağız. Tüm ilçeler hizmet bekliyor” dedi. 27 Temmuz’da Büyükyoncalı’nın Kapaklı’ya bağlanması konusunda yapılacak referandum ile ilgili de konuşan Albayrak referandum yapılmasını etik bulmadığını ifade etti. Kapaklı’nın Büyükyoncalı’nın nüfusuna ihtiyacı olmadığını, ancak Saray’ın Büyükyoncalı’nın nüfusuna ihtiyacı olduğunu ifade eden Albayrak “Büyükyoncalı’da 27 Temmuz’da halk oylaması var. Kapaklı’ya katılmak isteniyormuş. Bu nereden ve nasıl çıktı biraz karışık bir durum. Büyükyoncalı’nın toplam 9.985 nüfusu var. Basınımızdan ricam Büyükyoncalı konusunda bize yardımcı olun” dedi.

DİLEKÇELERİ ALBAYRAK’A SUNDULAR

Başkan Albayrak, konuşmasının ardından Tekirdağ Sevdalıları Platformu tarafından Tekirdağ’ın Süleymanpaşa olan isminin tekrar Tekirdağ olması için toplanan 20 bin 85 imza dilekçeleri Başkan Albayrak’a sunuldu.

SORUNLAR ÇÖZÜLECEK

Toplantı sonra soru cevap şeklinde devam etti. Basın mensupları yaşadıkları sıkıntıları Başkan Albayrak’a aktardılar. Sorunları tek tek not eden Başkan Albayrak, gerekli çalışmaların öncelikle yapılacağını ve sorunların çözümleneceğini söyledi. Toplantının ardından iftar programı düzenlendi. Toplantı ve iftara Başkan  Kadir Albayrak’ın yanı sıra Genel Sekreter  Murat Şefik Yazan, Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, Teftiş Kurulu Başkanı Şehabettin Küçükyazıcı, Danışmanlar Fatih Ünsal ve Neşet Erdoğan, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Poyraz ve Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Özcan Kabak’ın da hazır bulundu. İftar Yemeğine Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayer de katıldı.

Haber / Sevay KARDEŞ

  

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10