Ehl-i Beyt sevdalıları yas merasiminde bir araya geldi

İmam Ali'nin şehadet edilişi dolayısıyla Ehl-i Beyt Dergahı'nda yas merasimi ve iftar düzenlendi.

Çerkezköy 18.07.2014 15:21:00 0
Ehl-i Beyt sevdalıları yas merasiminde bir araya geldi

ALLAH’IN RAHMET VE BAĞIŞLAMA AYIDIR

Önceki akşam düzenlenen yas merasimi ve iftara Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe ile Alevi ve Sünni çok sayıda vatandaş katıldı. Allah’ın bazı zamanları kutsal kıldığını ve o zamanlarda yapılan ibadetlerin duaların çok önemli olduğunu ifade eden Boztepe, “On iki ayın içerisinde ise Ramazan ayı mübarek kılınan aylardandır. Ramazan ayında İslam’dan önce birçok önemli olaylar olmuştur. Ramazan ayının altıncı günü Tevrat Hz. Musa’ya (a.s) nazil olmuştur. On ikinci gün İncil Hz. İsa’ya (a.s) nazil olmuştur. On sekizinci gün Zebur Hz. Davud’a (a.s) nazil olmuştur. İki ağır emanetten biri olan kitabımız Kur’an-ı Kerim de bu ayda nazil olmuştur. Ramazan’ın 21. gecesi Hz. İsa’nın göğe kaldırıldığı gündür. Ve yine aynı gün Hz. Musa’nın vefat ettiği gündür.  Kadir gecesi seksen yıla tekâmül eden bin aydan daha hayırlıdır. Bu gece kaderlerin belirlendiği bir gecedir. Ramazan ayının 19-21-23. geceleri muhtemel Kadir geceleridir. Ve bu mübarek gece Ramazan ayı içerisindedir. Ve Ramazan ayı; Allah’ın rahmet, bereket ve bağışlanma ayıdır” dedi.

 

 

BİZLER İÇİN HEM ORUÇ HEM MATEM AYIDIR

On iki İmam’a gönül vermiş Alevi toplumu açısından oruç tutma ayı olan Ramazan ayının ayrı bir önem ve değere sahip olduğunu ifade eden Boztepe “’Allah’ın Aslanı’ olarak övülmüş yücelerin en yücesi olduğu halde mazlumların en mazlumu olan, dinin direği, hidayet önderi, Hz. Muhammed’in (s.a.a) dünya ahret kardeşi, Hz. Fatıma eşi, İmam Hasan ve İmam Hüseyin’in değerli babaları, müminlerin emiri Ehl-i Beyt’in nuru, İmam Ali; Ramazan ayının 19. günü seher vaktinde oruçlu iken, ibadet mihrabında, namaz miracında kılıçla yaralanmış, Ramazan ayının 21. gecesi şehit olmuştur. Yani muhtemel bir Kadir gecesi şehit olmuştur. Bu sebeple Ramazan ayı bizler için hem oruç hem de yas ve matem ayıdır” dedi. Ömrünün son günlerinde her gün çocuklarından birinin evine giden Hz. Ali’nin Ramazan ayının 18. günü akşam vakti, iftarda kızı Ümmü Gülsüm’ün evine gittiğini anımsatan Boztepe “Yine üç lokmayla iftarını açtı, sonra ibadetle meşgul oldu. Gecenin başından sabah namazına kadar tedirgin bir bekleyiş içindeydi. Bazen göğe bakıyor ve yıldızların hareketlerini seyrediyordu. Fecir vakti yaklaştıkça tedirginliği ve rahatsızlığı da artıyor ve; “Allah’a andolsun ki, ne ben yalan söylüyorum, ne de bana haber veren yalan söylememiştir. Şehadetin bana vaat edildiği gece, bu gecedir” diyordu” şeklinde konuştu. İmam Ali’nin Ramazan ayının 19. gecesinin seher vaktinde Kufe Mescidine girip namaza durduğunu ve namaz kılarken şehit edildiğini söyleyen Seyyid Sinan Boztepe “İmam Ali’nin (a.s) mezarının yeri Abbasi halifesi zalim Harunu’r Reşid’in zamanına kadar gizli kalmıştır. Eğer İmam’ın kabrinin yeri düşmanlarınca bilinseydi, mübarek bedenini kabrinden çıkarıp zarar vereceklerdi! Bizzat altıncı İmamımız İmam Cafer Sadık tarafından bugünkü yeri tespit edilmiş türbe inşa edilmiştir. Altıncı İmam olan İmam Cafer Sadık’ın devrinde, Alevilerin sayısı çoğalmış, Ali düşmanlarının kabre zarar verecekleri korkusu kalmamıştır! Bu sebeple Altıncı İmam’ın devrinde kabrin yeri halka aşikâr edilmiş ve üzeri türbe yapılmıştır. Ve o dönemden sonra bir kamışlık olan Necef, Ehl-i Beyt dostlarının meskeni olmuştur. Günümüzde Necef, Irak’ın şehirlerinden birisidir ve her yıl milyonlarca İmam Ali dostu Aleviler dünyanın dört bir yanından akın akın o hazretin türbesini ziyarete gelmekte ve mübarek kabrinin etrafında pervane olup dönerek ona olan sevgi ve bağlılıklarını göstermektedirler” dedi.

 

 

HEM NAMAZIN HEM ORUCUN, HEM MİHRABIN ŞEHİDİ

Dinin direği, Müminlerin Emiri, Alevilerin önderi İmam Ali’nin (a.s) hem orucun hem namazın hem mihrabın şehidi olduğunu söyleyen Boztepe “Selam olsun kutsal Kâbe’nin içinde dünyaya gelen İmam Ali’ye; hem doğduğu güne, hem şehit olduğu Kadir gecesine ve hem de kıyamet günü Rabbinin huzuruna çıkacağı güne” dedi.

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10