Hikmet Uğraş Caddesi hız parkuru değil

Çerkezköy İstasyon Mahallesi sakinleri ve esnaf mahallenin en işlek caddesi olan Hikmet Uğraş Caddesi'nde araçların süratli gitmesinden şikayetçi olduklarını belirtti. İstasyon Mahallesi sakinleri caddenin

Çerkezköy 20.07.2014 14:50:00 0
Hikmet Uğraş Caddesi hız parkuru değil

İSTASYON CADDESİ HIZ PARKURU DEĞİL

Uzun yıllar İstasyon Mahallesi’nde esnaflık yaptığını, son zamanlarda araç trafiğinin arttığı caddede hızlı araç süren sürücülerin çoğaldığını ve yolda her geçen gün de tehlikenin giderek arttığını belirten esnaf Erkan Zümbül “Son bir yıldan bu yana kamyon ve tırlar ağırlıklı olan yolda özellikle de yeni otogar hizmete açılmasıyla Hikmet Uğraş Caddesi’nden İstanbul istikametine geçiş verilen Hikmet Uğraş Caddesi’nde araç trafiği oldukça yoğunlaştı. Bazı otobüs firmalarının rekabet içinde oldukları içindir ki peş peşe bu dar caddeden sanki otobanda gider gibi hızla geçmeleri tehlikenin boyutunun giderek arttığını gösteriyor. Esnaf olarak bizler bir facia yaşanması konusunda endişe duymaya başladık. Hikmet Uğraş Caddesi hız parkuru değil. Bu konuda yetkililere, tüm şoförlere ve firma yetkililerine sesleniyorum. Lütfen bu dar caddede doğabilecek bir kazaya sebebiyet vermeyin” dedi.

YETKİLİLER EL ATSIN

Mahalle sakinlerinden Bülent Sezen de doğduğundan beri İstasyon Mahallesi’nde oturduğunu ifade ederek “Bu mahalle bir zamanlar ilçemizin tüm resmi kurumlarının bulunduğu ve tüm esnafın yer aldığı can damarı merkezi idi. O yıllarda bile araçlar bu caddede bu kadar hız yapmıyordu. Ancak son yıllarda cadde esnafı bir elin parmağı kadar kaldı ve sesini yükselten de olmayınca bu cadde iyice yol gecen hanı oldu. Bu yoldan geçen araçlar denetlenmiyor. Bu nedenle bu caddeden sanki hız yeriymiş gibi çoğu araçlar süratli geçiyor. Mahalleliler olarak bir facia yaşanmasından endişe duyuyoruz. Lütfen bu konuda yetkililerimiz bu konuya bir el atsın da bizler de bir oh çekelim” dedi.

YOLA HIZ KESİCİ SETLER YAPILSIN

Mahalle esnafından Derviş Akın da uzun yıllardır İstasyon Mahallesi’nde esnaflık yaptığını ifade etti. Son zamanlarda caddeden geçen araç sayısının arttığını ifade eden Akın, “Her an büyük bir kaza olacak diye edişe duymaya başladım. Cadde zaten çok dar, iki araç normalde zor geçiyor. Yola  ya hızı kesmek için hız kesici yapılacak yada caddenin her iki girişine de birer Trafik Memuru konuşlandırarak hız yapana ceza kesilecek. Ancak bu şekilde önüne geçilir diye düşünüyorum” dedi.

BİR ÇARE BULUNSUN

Mahallede esnaflık yapan Rıdvan Yılmaz da bu dar caddede bu kadar hızlı geçişin kendilerini korkuttuğunu ifade ederek “Bu duruma bir çare bulunsun. Hem de öncelikle bulunmasını istiyoruz. Bu cadde hız yapılacak otoban falan değil. Şehir içi araç sürücülerini de sağduyulu olmaya davet ediyorum. Y a bu yola hız kesiciler yapılacak yada her gün devamlı bu yolda ya Trafik ekipleri yada Belediye zabıtası ekipleri sıkı kontrol yapacak. Başka çare yok” diye konuştu.

BİRİLERİNİN CANI YANMADAN ÖNLEM ALINSIN

Mahallede 30 yıldır esnaflık yapan Cemal Çeşitçi de “Önceleri caddemizde bu kadar hızlı akan trafik yoktu. Ama şimdi nedense ilgilenen mi yok, ya da bu mahalle sahipsiz mi kaldı bilmiyorum. Bu hızlı seyreden trafik bir gün birilerinin canını çok yakacak. İşte o zaman iş işten geçecek. Birilerinin canı yanmadan önlem alınsın” dedi.

HERKES KUŞKULU

Mahalle esnafından Bekir Öner ise, iş yerine alışverişe gelen çoğu vatandaşın dakikalarca dükkan önünde beklediğini ve trafik biraz sakinleşince yolun karşısına geçtiğini ifade ederek “Bu yol ralli pisti değil ki. Araç sürücülerinin burada sürat  yapmalarına anlam veremiyorum. En azından şehirler arası çalışan otobüslerin gidişini Tepe yolundan verilebilir. O zaman bu caddede trafik biraz rahatlar.” dedi.

YOLCU OTOBÜSLERİNİN GÜZERGAHI TEPE YOLU OLARAK DEĞİŞTİRİLSİN

Mahalle sakinlerinden Efkan Güner ve Osman Delibaş, “Hikmet Uğraş Caddesi’nde araçların hızını kesmenin en doğru yolu bizce şehirler arası yolcu otobüslerinin güzergahının Tepe yolundan verilmesi. Tepe yolu hem çift gidiş gelişli hem de Hikmet Uğraş Caddesi’nden çok çok geniş. Bizler bu yoldan karşıya geçerken başımıza bir şey gelecek diye kuşku ve korku ile buradan geçiyoruz. Çünkü başka geçiş yolu yok” dedi.

İNSANLAR KURALLARA UYACAK

Mahalle sakinlerinden Adem Sevgi ve Mustafa Makasçı da “Cadde dar. Genişlemeye yer yok. Genişlemeyeceğine göre de bu yol  böyle kalacak. Ancak bu yolun nasıl bir yol olduğunu bilen araç sürücülerinin bu yolda hala hız yapmaları hiç doğru bir hareket değil. Hız yapan her aracın peşine polis takılacak değil ya. İnsanlar biraz da kendileri kurallara uymalı. Yoksa polis hızlı gidiyor diye her seferinde ceza yazar. İş o değil. Biraz da insanlarımız kurallara uymasını bilecek başka yolu yok. Ama İlçe Emniyetimizin birkaç gün içinde onlara gereken yaptırımı yapacağına inanıyoruz. Bizim de önerimiz şehirler arası otobüslerinin güzergahın Tepe yolundan verilmesi” dedi.

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10