Uyuşturucu bağımlılığı artıyor

Uzunköprü Devlet Hastanesinde Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan Saime Esra Çöl Türkiye'de, son yıllarda eroinden sonra sentetik uyuşturucu ile bağımlılık tedavi kliniklerine ba?

Bölgede Gündem 3.08.2014 16:31:00 0
Uyuşturucu bağımlılığı artıyor

ANLAMAK KOLAY DEĞİL

Çöl, gençlerde uyuşturucu kullanımını anlamanın kolay olmadığını vurgulayarak “Uyuşturucu kullanan çocuklardaki belirtilerin çoğu ergenlik dönemine özgü özelliklerle benzerlik gösterir. Uyuşturucu madde kullanan kişiler ilk önce çevrelerinde değişiklik yapıp yeni arkadaşlar edinir. Duygusal dalgalanmalar görülür ve okul başarısı giderek düşmeye başlar. Konuşmada güçlük ortaya çıkabilir. Sarhoşluk halinde olduğu gibi konuşma peltekleşebilir” dedi.

PROFESYONELLERDEN YARDIM ALMALI

Çocukların madde kullanımını engellemekte ailelere büyük rol düştüğünü vurgulayan Saime Esra Çöl, “Günümüzde gençler arasında sentetik uyuşturucu madde bağımlılığı giderek artmaktadır. Bu maddenin kullanımının engellenmesinde anne ve babalara önemli bir rol düşmektedir. Bu konuda eğitim çok önemli. Anne ve babalar daha bilinçli bir şekilde çocuklarına yaklaşmalı ve sentetik uyuşturucu madde kullanımını önleyici önlemleri geliştirmek için profesyonellerden yardım almalıdır” uyarısında bulundu.

 

Haber Merkezi

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10