Personele iş sağlığı ve güvenliği eğitimi veriliyor

Malkara Belediyesi personeline İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası gereği çalışanlara Genel İş Sağlığı ve Genel İş Güvenliği eğitimleri veriliyor.

Bölgede Gündem 12.08.2014 14:01:00 0
Personele iş sağlığı ve güvenliği eğitimi veriliyor

AMAÇ İŞ GÜVENLİĞİ BİLİNCİ OLUŞTURMAK

13.30 ile 16.30 saatleri arasında gerçekleştirilen eğitim, Malkara Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Personeli İş Güvenliği Uzmanı İbrahim Suat Usta ve Malkara İlçe Sağlık Grup Başkanı İş Yeri Hekimi Refet Çeviker tarafından verildi. İşyerlerinde güvenli bir ortamı temin etmek, iş kazalarını azaltmak, çalışanları yasal hak ve sorumlulukları konusunda bilgilendirmek, onları karşı karşıya bulundukları risklere karşı alınması gerekli tedbirleri öğretmek ve iş güvenliği bilinci oluşturarak uygun davranış kazandırmak amacıyla slayt gösterimi eşliğinde bilgiler verdi.

SERTİFİKA VERİLECEK

İş Güvenliği Uzmanı İbrahim Suat Usta Genel İş Güvenliği açısından; çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, iş sağlığı ve güvenliği genel kuralları ve güvenlik kültürü, işyeri temizliği ve düzeni, ergonomi, güvenlik ve sağlık işaretleri, kişisel koruyucu donanım kullanımı, kaza ve yaralanma sebepleri ile korunma prensipleri ve tekniklerinin uygulanması, ekranlı araçlarla çalışma konularını, İş Yeri Hekimi Refet Çeviker ise Genel İş Sağlığı açısından; meslek hastalıklarının sebepleri, hastalıktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanması, biyolojik ve psikososyal risk etmenleri ve ilkyardım konuları anlatıldı. 15 Ağustos’a kadar devam edecek olan eğitimin ardından katılımcılara sertifika verilecek.

Haber Merkezi

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10