Yaz okulu bugün sona eriyor

Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen Yaz Okulu bugün sona eriyor. Yaz Okulu ile ilgili değerlendirme yapan Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Uğur Erem, yaz spor okullarında emeği geçen herkese teşekkür e

13.08.2014 18:20:00 0
Yaz okulu bugün sona eriyor

BİN 87 ÖĞRENCİ KATILDI

Önümüzdeki yıl sportif faaliyetlerin daha da ivme kazanacağını ifade eden Erem “Belediye olarak bu yıl ilk kez açmamıza rağmen olumlu tepkiler aldık. Spor okullarına bin 87 öğrenci katıldı. Talebin fazla olması bizim için çok umut verici oldu. Önümüzdeki yıllarda yaz spor okulunu daha derli toplu yapacağız” dedi.

ULAŞIMI BELEDİYE SAĞLADI

Çerkezköy Belediyesi Yazspor Okulu Genel Koordinatörü Oğuz Alaca da Çerkezköy’de yıllar sonra yeniden yaz okulu düzenlendiğini anımsatarak “Çerkezköy’de öğrencileri sporla bütünleştirdik. Katılımın yüksek olması bizleri sevindirdi. Yaz okulu birinci dönemi 1-2-3 ve 4.sınıflara geçen öğrencileri kapsadı. Yüzme dışındaki tüm branşlarda belediye tarafından servis tahsis edildi. Kızılpınar ve Veliköy Mahallelerinde ikamet eden öğrencilerin, eğitimlerin düzenlendiği alanlara ulaşımları belediye tarafından sağlandı. Çerkezköy ilçe merkezinde bulunan mahallelerimizde ikamet eden öğrencilerimizin kurs noktalarına ulaşımı da yine belediye önünden araçlarla alınmasıyla sağlandı. Ayrıca tüm öğrencilerimiz derslerinin bitiminde branş öğretmenlerimizin gözetiminde tekrar alındıkları belediye noktalarında ailelerine teslim edildi” dedi.

EN FAZLA TALEP YÜZMEYE

Yaz okuluna kayıt yaptıran her öğrencinin seçmiş olduğu en az 1, en fazla 2 branştan yararlandığını söyleyen Alaca “Yaz okulunda ilk dönem yüzme kursuna 345, futbola 118, basketbol kursuna 84, voleybola 53, folklora 41, İngilizce’ye 120, masa tenisine 22 ve bilgisayar kursuna da 45öğrenci katıldı. İkinci dönemde de yüzmeye 452, futbola 228, basketbola 111, voleybola 109, İngilizce’ye 95, folklora 20, masa tenisine 29 ve bilgisayar kursuna 44 öğrenci katıldı.

BUGÜN SONA ERECEK

Yüzme dışındaki tüm eğitimleri 14 Ağustos’ta, yüzme kursunun ise 30 Ağustos’ta sona ereceğini belirten Alaca “Şuana kadar üzücü bir olayla karşılaşmadık. Hem öğrenciler hem de veliler çok memnun oldu. Yaz okulunun önümüzdeki yıllarda da devam etmesini bekliyoruz” dedi.

TALEP BİZİ MUTLU ETTİ

Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Can da “Yaz okulu güzel bir hayaldi. Bu gerçek oldu. Uzun yıllar yapılmadığı için zorluk yaşar mıyız diye düşündük. Ama velilerimizin heyecanla gelip çocuklarını kurslara kaydettirmeleri ve iltifat etmesi bu işin ne kadar güzel yapıldığını gösteriyor. Bu projeyi gerçekleştirdiği için Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’a teşekkür ediyorum. Bu yıl yakaladığımız başarı, gelecekte daha da güzeli yapabileceğimiz noktasında bizi umutlandırdı. Bu işin içinde olan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10