Ayçiçeği Festivali törenlerle başladı

Bu yıl 24.'sü düzenlenen Hayrabolu Ayçiçeği festivali önceki gün düzenlenen törenlerle başladı.

Bölgede Gündem 15.08.2014 13:10:00 0
Ayçiçeği Festivali törenlerle başladı

SANAYİ KENTİ OLMA YOLUNDA

İlk tören Kaymakamlık bahçesindeki Atatürk anıtına Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu tarafından Festival çelengini konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra törende konuşan Belediye Başkanı Fehmi ALtayoğlu “Festivalimiz, yöremizde kardeşlik ve birlik duygularını pekiştiren özel günlerimizdendir. 24 üncüsünü kutladığımız festivalimizde, ayçiçeği tarımının yanı sıra tarım makineleri üreten ve bunu Türkiye’nin dört bir yanına, yurt dışına ihraç eden sanayi üretiminde adın da bahsettiren Hayrabolu,  yıldızı her geçen gün parlayan Organize Sanayi Bölgesiyle de gelecek yıllarda adını sıkça duyuracak sanayi kenti olma yolundadır” dedi.

HERKESE YÖNELİK BİR PROGRAM HAZIRLADIK

İlk törenin ardından Edirne Belediye Bandosunun çaldığı marşlarla  Festival korteji Kültür Park festival alanına yürüyüşü yapılarak yerli ve yabancı folklor ekipleri, animasyon ekipleri ve vatandaşlar tarafından gerçekleştirildi. festival alanının açılışında yaptığı konuşmasında Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Hayrabolu’nun tarım makineleri üretiminde son teknolojik ürünleriyle ülkede ve yurt dışında ses getirdiğini, tarımına büyük katkı sağladığını, ayrıca bu yılda güzel bir festival için çalıştıklarını ifade ederek, “Uzun uğraşlar sonunda hazırladığımız programda bizleri yalnız bırakmayan dostlarımıza teşekkür ediyorum. Bu yılda güzel bir program hazırladık. 7’den 70’e herkese yönelik bir festival hazırladık. Türkiye’nin tanınmış ses sanatçıları bizlerle birlikte olacak. Sünnet ve nikah törenleriyle, konferanslarla devam edecek. Festivalimizin şimdiden herkese hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

AÇILIŞI YAPTILAR

Kültürpark’ta festival kurdelesini Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, CHP Tekirdağ milletvekili Emre Köprülü, Kaymakam Tamer Orhan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İlçe Belediye Başkanları  tarafından kesildi. Festival açılışına protokolün yanı sıra belde belediye başkanları Karnobat Belediye Başkanı Georgi Dimitrov, Belediye Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, daire müdürleri, belediye personeli ve vatandaşlar katıldı.

Haber Merkezi

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10