Emekli kargo uçağı, 'uçak restoran' olacak

Geçen yıl uçuş süresi dolan ve Çorlu Havaalanı apronuna indirilen emekli Airbus A300 tipi kargo uçağı Tekirdağ'da işadamı Mustafa Yurdanur tarafından satın alındı. 200 kişilik restoran yapmak için

Çorlu 24.08.2014 18:01:00 0
Emekli kargo uçağı,

HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADIM

Satın alınan uçağın, Çorlu Havaalanı'nda önceki gün söküm işlemleri tamamlanarak ikiye bölündü ve TIR'lara yüklendi. Tekirdağ kent merkezindeki restoran yapılacağı yere TIR'larla taşınan uçak parçalarının yeniden birleştirilerek restoran haline getirileceğini dile getiren Yurdanur “Amerika seyahatimde uçak restoranı görüp çok beğenmiştim. Aynısını Tekirdağ'da yapma gibi bir hayalim vardı. Orada uçak restoranda yemek yemek için 1.5 saat bekledim. Türkiye'ye döndüğümde bu hayalimi gerçekleştirmek için çalışmalara başladım. Emekliye ayrılan uçak yurt dışında çok büyük para etmiyor ancak Türkiye'de yüksek maliyetleri var. Yaklaşık olarak maliyeti 500 bin lira civarında” dedi.

İKİ AY İÇİNDE TAMAMLANACAK

İki ay içinde tamamlanacak olan uçak restoranın 200 kişilik olacağını ifade eden Yurdanur “Ayrıca içerisinde tam bir dünya mutfağı yapmak istiyoruz. Hava alanında park halinde nasıl bir uçak duruyorsa o da aynı şekilde olacak” dedi.

Haber Merkezi

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10