Ertürk: CHP kişisel menfaatlerin partisi değildir

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi görevden alınan Saim Özkan başkanlığındaki CHP Çerkezköy İlçe Yönetimi, önceki akşam saat 19.30'da May Mutfak Kafe'de açıklama yaptı.

Çerkezköy 29.08.2014 14:22:00 0
Ertürk: CHP kişisel menfaatlerin partisi değildir

ADALETSİZ BİR KARARLA GÖREVDEN ALINDIK

Eski yönetim adına açıklama yapan Nejdet Ertürk, “Asılsız suçlamalarla haksız, hukuksuz ve adaletsiz bir kararla görevden alındık” dedi. 22 Nisan 2012 tarihinde yapılan ilçe kongresinde delegelerin oylarıyla göreve gelen, görevi devraldıktan sonra arkalarına bakmadan partinin tüzük ve ilkeleri doğrultusunda görevlerini en iyi biçimde yapmaya çalışan, ancak 16 Temmuz 2014 tarihinde Cumhurbaşkanlığı seçimine 20 gün kala görevden  alınan yönetim kurulu olduklarını ifade eden Ertürk “Partimiz için hayati bir önemi olan Cumhurbaşkanlığı seçimine 20 gün kala apar topar görevden alınmamızın başlangıçta çok ciddi, çok önemli ve çok acil gerekçeleri olması gerekir diye düşündük. Oysa gerçeklere baktığımızda 8 ay önce olmuş, bu gün öne sürülen nedenlerle ilgili ne bir uyarı, ne bir disiplin işlemi, ne de her hangi bir yaptırım söz konusu değilken birden bire böyle bir kararın alınmasını anlamakta zorlanıyoruz” dedi.

 

 

PARTİMİZİ HİÇBİR ZAMAN YOK SAYMADIK

Bu gerçeklerin, görevden alınmayı değil, tam tersine partinin ilke, kural ve programına ne kadar bağlı olduklarını, tarafsız ve adil bir biçimde örgütün ve partinin haklarını koruduklarının göstergesi olduğunu ifade eden Ertürk “İl başkanı burada kendi örgütünü yok sayma gibi bir durum yaratmıştır. Oysa bizler her durumda kol kırılır yen için de kalır diyerek örgütü ve partimizi hiçbir zaman yok saymayıp, partimizin tüzük ve yönetmelikleri doğrultusunda çalışmaya devam ettik. Bu çalışmalarımız bundan sonra da aynı heyecan, kararlılık ve şevkle devam edecek” dedi.

EN BÜYÜK HEDEFİMİZ PARTİYİ İKTİDARA TAŞIMAK

Yaklaşan 2015 seçimlerinde kendi hesaplarının peşinde olmadıklarını, partinin başarısı için çabaladıklarını söyleyen Nejdet Ertürk “Partimizi iktidara taşımak en büyük hedefimizdir” dedi. Ertük, göreve geldiği günden itibaren büyük bir özveri ile çalışarak başarılı bir grafik çizen Çerkezköy ilçe örgütü ne yazık ki Tekirdağ il başkanı tarafından asılsız suçlamalarla haksız, hukuksuz ve adaletsiz bir kararla görevden alındığını savundu.

ÇALIŞMALAR DAHİ DURDURULDU

Kişisel herhangi bir beklentilerinin olmadığını söyleyen Nejdet Ertürk, “Referandumdan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesine kadar devam eden süreçte parti sürekli bir çıkış yakalamışken, Cumhurbaşkanlığı seçimine ramak kala örgütün görevden alınması olsa olsa bu çıkışı geriye çevirmek isteyenlerin telaşıdır diye düşünüyoruz” dedi.  Partinin başarısız olması için, seçime günler kala sandık görevlilerinin belirlenmesi ve görevlilerin eğitime alınması için yapılan planlamalar ve çalışmaların dahi durdurulduğunu ileri süren Ertürk “Ne yazık ki bu çalışmalar yapılmadan parti seçime girdi” dedi.

GÖREVİNİ YERİNE GETİREMEDİ

İlçe kongresinde kaybetmeyi hazmedemeyip yönetimden istifa edenlerin ilçe yönetimini düşürmek için imza toplayanlardan olduğu iddia eden İlçe Eski Yönetim Kurulu Üyesi Nejdet Ertürk “Daha göreve geldiği günden itibaren, ilçe yönetimini düşürmek için imza toplayarak, örgütü yok sayarak çalışanların geçici kurul olarak atamaları ne anlama gelmektedir. İl başkanının geçici kurul diye yaptığı yanlı atama, görevden alma gerekçelerinin ne kadar asılsız ve anlamsız olduğunu zaten açıkça göstermektedir” şeklinde konuştu. Geçici kurul, tüzük gereği bir ay içerisinde ilçe kongresini yapmakla yükümlü olduğu halde bu görevini yerine getiremediğini, il başkanlığının süreyi bir ay uzatma gereği duyduğunu ifade eden Ertürk “Gerekçeleri ise sözde Cumhurbaşkanlığı seçimlerine odaklanmalarıdır. Oysa ki Cumhurbaşkanlığı seçiminde alınan sonuçlar tam bir hezimettir”  dedi.

10 BİN OY GERİLEDİ

30 Mart yerel seçimlerinde 26 bin 888 oy alan CHP’nin Cumhurbaşkanlığı seçiminde MHP ile birlikte 25 bin 194 oy alarak yaklaşık 10 bin oy gerilemeye neden olduğunu söyleyen Ertürk “CHP ilçe örgütünün seçimlere 20 gün kala görevden alınması 30 Mart’ta CHP’ye oy veren seçmenin neden bu seçimde partisini yalnız bıraktığı, üzerinde düşünülmesi gereken bir konudur. 30 Mart’ta partisine oy veren CHP seçmeni, Cumhurbaşkanlığı seçiminde ülkenin geleceğiyle ilgili kaygılarını neden sandığa yansıtamadı” diyerek ilçe örgütünün görevden alanların, bu sorunların yanıtını vermesi gerektiğini ifade etti.

KONGRE TARİHİ BELİRLEYEMEYECEK KADAR ACİZ Mİ

Geçici kurulun Başkanı Hasan Demir’in “belediye başkanı Vahap Akay ve genel merkezin görüşü doğrultusunda kongreyi Eylül ayı içinde yapacaklarını açıkladığını anımsatan Ertürk “Belediye başkanlarının ilçe kongre tarihini belirlediği görülmüş şey değil. Kendilerini kayyum diye ilan edip CHP ilçe örgütü gibi lanse eden geçici kurul kendisine verilen görevi yapmaktan aciz mi ki kongre tarihini belirleyemiyor” dedi. CHP’nin Çerkezköy’de başarılı olmaması için kolları sıvayan bu zihniyete asla geçit vermeyeceklerini söyleyen Ertürk, tabanın partisine sahip çıkarak bu oyunları bozacağına inandıklarını ifade etti.

PARTİMİZİN BAŞARISI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Bundan sonra da partinin yanında, partinin başarısı için çalışacaklarını söyleyen Ertürk, CHP’nin kişisel menfaatlerin ve gelecekte yerini sağlamlaştırmak isteyenlerin partisi değil, demokrasi,insan hakları ve hukuk üstünlüğü için çalışanların partisi olduğunu ifade etti.

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10