Çerkezköy'de su operasyonu

TESKİ, son yıllarda Çerkezköy'e zor günler yaşatan isale hattındaki tadilata dün sabah erken saatlerde başladı.

Çerkezköy 3.09.2014 09:13:00 0
Çerkezköy

ERKEN SAATLERDE BAŞLADI

Sabah 06:00'da Çerkezköy genelinde suları kesen yetkililer Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi üzerinde bulunan köprü altındaki eski boruyu kepçe yardımı ile patlatırken, şehir şebekesinde bulunan 3.500 metreküp suyu dereye tahliye eden ekipler maksimum 30 saat sürmesi planlanan tadilata başladı.

İSTANBUL’DAN 8 KİŞİLİK EKİP GELDİ

Tekirdağ Büyük Şehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda Çerkezköy Belediyesi Su İşleri Müdürü Faruk Şen koordinesinde 20 belediye personeli ile 4 kepçe,  2 kamyon,  2 traktör ve İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nin ( İSKİ)  benzer operasyonlarında çalışan 8 kişilik özel kaynak ekibi İstanbul'dan gelerek çalışmalara destek verdi.

DAHA ÖNCE DE ARIZALANMIŞTI

Çerkezköy dere ıslah çalışmaları kapsamında Hükümet Caddesi üzerinde bulunan köprünün 17 metreye çıkartılarak genişletileceği belirtildi. Bu köprünün altında bulunan isale hattı geçtiğimiz yıllarda önce sel baskınında ardından da tadilat esnasında iki kez patlayarak Çerkezköy'de büyük sıkıntıya yol açmıştı. Sabah erken saatlerde başlayan çalışmalar kapsamında cadde üzerinde başlayan çalışmalar esnasında yol trafiğe kapatıldı.  Yaklaşık 1 saat süren çalışmaların ardından su tahliye edildi.

AKSAMADAN DEVAM EDECEK

Çalışmaları yerinde inceleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, çalışmaların bir an önce bitirilerek ilçeye su verilmesini hedeflediklerini ifade etti. TESKi  tarafından yenileme çalışmalarının yapıldığını belirttiği Hükümet Caddesindeki ana İshale su hattı yenileme çalışmalarının doğa bilecek tüm olumsuzluklarında göz önünde bulundurularak çalışmaların 36 saatte sonlandırılacağı şeklinde planlandığını da belirten Akay “Hükümet Caddesindeki ana isale hattımızda yapılan yenileme çalışmalarında doğabilecek tüm olumsuzluklar göz önünde bulundurularak çalışmalar 36 saat olarak planlandı. Ancak hedefimiz çalışmaları bir an önce tamamlayarak ilçemize 24 saat içinde su vermeyi hedefliyoruz. Hava yağışlı da olsa çalışmalar aynı şekilde aksamadan devam edecek” dedi.

CADDE DE GENİŞLETİLECEK

İsale hattı çalışmaları sonrasında Hükümet Caddesinde yol genişletme çalışmalarına başlayacaklarını ifade eden Akay, “Bu çalışmalar sonlandırıldığında mevcut Hükümet Caddemizi de genişleteceğiz. Mevcut köprü de genişleyecek. Trafik akışının yoğun olduğu bu caddemizde yolun genişlemesiyle birlikte trafiği de rahatlatmış olacağız” dedi.

BAZI YERLERDE SULAR AKIYOR

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Çerkezköy Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdür Faruk Şen de “Tepe Emlak Konutları civarı, Çaylak Sokak, Mimar Sinan ve şehitlik etrafında sular akıyor. Bu alanlarda su verilmesinin sebebi ise o kısımların katmanın ayrı ve şehre verilen suyun katmanı ayrıdır. Saat 06.30 gibi suyu kestik ve akşam saat 23.00 gibi vermeyi planlıyoruz. Şebekede yaklaşık 3 saat içinde dolması planlanırken, gece saat 02.00 civarında çeşmelerden su akmaya başlayacak” diye konuştu.

YAKLAŞIK 13 METRELİK BORU DÖŞENİYOR

Faruk Şen, Çerkezköy’de yapılan çalışmalara İstanbul’dan özel ekip geldiğini ifade ederek “İstanbul’dan 8 kişilik ekip geldi ve bunlar ana isale hattı ustası. Dün İstanbul Beykoz’da 24 saatlik İSKİ’nin su kesintisi vardı ve ekipler beş noktaya müdahale etmişler. Çalışmalar kapsamında ek yaparak uçları bağlayacağız. 13 metre civarında boru döşenerek dirsek yapılacak, bir de kör tıpa yapılacak. Bunların hepsi 800’lük çelik borudur. Tek çekindiğimiz ve korktuğumuz nokta çelikten aspese geçiş noktası olacak” bilgisini verdi.

KÖPRÜ ÇALIŞMASINA BAŞLANACAK

Ana isale boru hattındaki çalışmaların ardından Devlet Su İşleri’nin dere ıslahını tamamlayacağını diye getiren Şen “Bu çalışmaların tamamı onların baskısı ile yapıldı. Diğer yandan köprü inşaatına başlanacak deniliyor ve ödeneğin gelmesi bekleniyor. Yakın zamanda da köprü çalışmasına başlanacak” dedi.

Haber / Şaban KARDEŞ – Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10