CHP; görevlerine son verilen okul müdürlerine sahip çıktı

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Uğur Erem dün saat 14.00'da parti binasında partililerle birlikte yaptığı basın açıklamasında, puanlama sistemi ile görevlerine son verilen okul mÃ?

Çerkezköy 3.09.2014 16:00:00 0
CHP; görevlerine son verilen okul müdürlerine sahip çıktı

BELİRLEYİCİ OLAN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜDÜR

2014-2015 eğitim öğretim yılının başlamasına az bir süre kala Türkiye genelinde 7 bine yakın okul müdürünün başarısız oldukları gerekçesi ile görevlerinden alınarak öğretmen yapıldığını ifade eden Erem “Çerkezköy’de de 7 okul müdürü görevlerinden alındı. Tüm kamuoyunun da bildiği gibi bu müdürler ilçemizin en başarılı okullarının müdürleriydi. AKP iktidarının hazırlayıp yürürlüğe koyduğu yönetmelik tamamen iktidara yakın, herkesçe bilinen bir sendikanın üyelerini yönetici yapmak için hazırlanmıştır. Bunun en net örneği de puanlama sisteminde ilçe milli eğitim müdürü ve şube müdürlerinin verdiği toplam puan 60’tır. Diğer 40 puan da öğretmen, veli ve öğrencilerden gelen puandır. Yani belirleyici olan genellikle malum sendikanın atadığı ilçe milli eğitim müdürüdür” dedi.

 

 

DEĞERLENDİRME YANLI YAPILDI

İlçede bu değerlendirmelerin yanlı yapıldığını ileri süren Erem “İlçede görev yapan 15 yıllık şube müdürünün görev yeri değiştirilmiş, ilçeye yeni gelen 2 aylık şube müdürleri hiç tanımadığı okul müdürleri hakkında puan vermişlerdir” dedi.

OKULLARIN HALİ İÇLER ACISI

Okulların açılmasına bir hafta kala okulların halinin içler acısı olduğunu dile getiren Uğur Erem “Öğretmen açıkları giderilmemiş. Okulların fiziki donanımları perişan vaziyette. TEOG rezaleti velileri yıldırmış. Okullara kayıtlar kargaşa içinde. Bütün bunlara çözüm getirmesi beklenen ilçe milli eğitim müdürü hangi yandaşı hangi okula müdür yaparım arayışı içinde” dedi.

OKUL 3 YILDIR MÜDÜRSÜZ

İlçenin en eski okullarından olan Atatürk İlkokulu’nun yaklaşık 3 yıldır müdürsüz olduğunu dile getiren Erem “Kimsenin umurunda değil. Şuan Atatürk İlkokulu’nun müdürü kim? Bu müdüre ilçe en yüksek puanı kim ya da kimler verdi? Görevden alınan müdürler hakkında bugüne kadar açılmış bir soruşturma, verilmiş bir ceza var mı? Geçmişte Tepe Okuluna atanan müdürü neden göreve başlatmadınız? Yandaş sendika, kendi üyesi olan bir okul müdürüne karşı yapıldığı iddia edilen taciz skandalı konusunda hangi mücadeleyi yaptı?” dedi.

NEDEN İMAM HATİP’E ÇEVRİLDİ

Okul öncesi eğitimin eksikliğine de dikkat çeken Erem “Okul öncesi eğitimin eksikliği herkes tarafından bilinirken, Tepe’de anaokulu olarak yapılan okulu İmam Hatip’e çevirme hangi mantığın ürünü? Biz İmam Hatip’e karşı değiliz. Ama okul öncesi eğitimin eksikliğini de kimse yok sayamaz” dedi.

YANLARINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

300’e yakın sanayi kuruluşunun olduğu Çerkezköy’de eğitimin bu içler acısı durumunun sorumlusunun 12 yıldır bu ülkeyi yöneten bu iktidar olduğunu iddia eden CHP Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Uğur Erem, “Biz CHP ilçe örgütü olarak ülkemizin ve dolayısıyla ilçemizin en önemli sorunu olarak gördüğümüz eğitim öğretim konusunda duyarlılığımızı kamuoyu ile paylaşmaya, haksızlığa uğrayan eğitim emekçilerinin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

EĞİTİM SORUNUNU DERT EDİNDİK

Bireysel olarak kimse ile sorunlarının olmadığını söyleyen Erem, “Biz CHP olarak eğitim sorununuz dert edindik. Çocuklarımız bizim geleceğimiz” dedi.

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10