Her okulun başarı karnesi olacak

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, 2014-2015 eğitim öğretim yılının açılmasına kısa bir süre kala ilçedeki okul müdürleri ile eğitim toplantısı yaptı.

Çerkezköy 4.09.2014 19:55:00 0
Her okulun başarı karnesi olacak

“EĞİTİM EN ESASLI MESELEMİZDİR”

2014-2015 Eğitim çalışmalarının planlanması amacıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan kaymakam Kubilay “En esaslı meselemiz eğitimdir. Eğitim önceliğimiz olunca da her nefes alışverişimizde bu sorumluluğu hissediyoruz. Omuzlarımızda ciddi bir sorumluluk var. Çocuklarımızın geleceği bizler için ciddi bir konudur. Bugün burada okullar başlamadan önce eğitim ve öğretime hazırlık toplantısı yaparak buna verdiğimiz ehemmiyeti görmüş oluyoruz” dedi.

“YENİ BER HEYECAN YAŞIYORUZ”

2014-2015 eğitim ve öğretim yılı öncesi yeni bir heyecan yaşadıklarını kaydeden Kubilay “Geçen sene eğitim ve öğretim yılı başlamadan önce 6 Eylül’de toplantı yapmıştık. Yarı yıl tatilinin ardından da öğretmenlerimiz ile bir araya gelmiştik.  Geçtiğimiz yıl eğitim ve öğretim hizmetlerinde emeği geçen tüm idari arkadaşlara, tüm kurum müdürlerine ve personellere teşekkür ediyorum. Bazı arkadaşlarımızın bu yıl okullarına yeni başlamış olduklarını gördük. Kendilerine başarılar diliyorum” dedi.

“GÜVENLİĞİ SAĞLADIK”

Güvenlik konusunda kurumlara talimatlar da veren Kubilay “Her şeyin başı eğitim olunca çocukların güvenliği çok önemli. Çocuklarımız okullarına gidip gelirken güvenli bir şekilde gitmelerini sağlamalıyız. O yüzden geçen sene İlçe Emniyet Müdürlüğümüz, Jandarma Komutanlığımız, Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilçedeki okul müdürleri ile işbirliği yaparak çocuklarımızın güvenliğini sağlıklı bir şekilde sağladık. Trafik açısından da gerekli denetimleri yaptık. Emniyet Müdürlüğümüz güvenli okul güvenli eğitim projesi kapsamında okullarda çalışmalar yaptı. Bu çalışmaları da bizzat takip ediyorum” dedi.

“KAMERALARI DA İNCELEDİK”

Güvenlik konusunda her türlü tedbirlerin alınması gerektiğini dile getiren Kubilay “Okul müdürlerimiz kurumlardan önce birinci derece sorumludur. Sizler her türlü tedbirleri almak zorundasınız. Öğrenci ile aranızda cep telefonu mesafesi olmalıdır. En ufak soruna müdahalede bulunmaları gerekiyor. Kamera güvenlik ile ilgili eksikliklerin de süratle tamamlanması yönünde çaba sarf edeceğiz. Okullara yaptığımız incelemede nöbetçi defterini ve güvenlik kameralarını inceliyoruz. Bu nöbetçi defterlerinin okullarda düzenli bir şekilde tutulması gerekiyor. Okulla alakası olmayan kişileri okul bahçesine sokmayın” dedi.

 

 

“KANTİN DENETİMLERİ ARTIRILACAK”

Çerkezköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Demirbağ’a kantin denetimlerinin düzenli olarak her ay yapılması konusunda talimat veren Kubilay “Sizlerin en büyük göreviniz bu olacak. Okullara denetime gittiğimde en son ne zaman denetim yaptığınızı göreceğim. Geçen sene bu uygulamayı başlatmıştık. Çocukların mevzuata uygun kantinlerden gıda tüketmeleri açısından herhangi bir olumsuz durumla karşı karşıya kalmamaları için kantin denetimlerini bu yıl da hızlı bir şekilde sürdüreceğiz. Kaymakamlık olarak habersiz denetimleri yoğunlaştıracağız. Sizlerin kendinizi hazırlamanız gerekiyor. Bu yıl denetimleri rapor edip ilgili kurumlara göndereceğiz. Denetlemelerde daha iyi sonuçlar bekliyorum. Eğitim ve öğretimde başarının artırılması eylem planlarını birleştirdik. Her okulumuz ciddi bir şekilde bunun için mesai harcayacaktır. Bunları da her okulda tek tek inceleyeceğim” diye konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZ SİZLERE EMANET”

Öğrencilerin sınavlarda üstün performans göstermesi ve başarılı olmasının kendilerini mutlu ettiğini kaydeden Kubilay “Çocuklarımız sizlere emanet. O yüzden çocuklarımızı ailesine ve topluma karşı sorumlu birer yetiştirmek hepinizin görevidir. Onlara kişiliklerinin oluşması için mevzuat çerçevesinde yapacaksınız. Bu yıl yeni uygulama yapacağız. Bu yıl her okulumuzun başarı karnesi olacak. Okula gittiğimizde standart bir form olacak ve alınan puanlar sportif başarıları tek tek not edilecek. Başarı tatlıdır ama ter kokar. Ona göre hazırlamayız. Başarılı olmak istiyorsak hep beraber daha yoğun bir şekilde çalışmamız gerekiyor” dedi.

“ÇERKEZKÖY HEM KAZANACAK”

Halk Eğitimi Merkezine çok büyük önem verdiklerini ifade eden Kaymakam Metin Kubilay “Geçtiğimiz eğitim ve öğretim yılında bunun somut çalışmalarını yaptık. Türkiye çapında 67 yeni modül eklettirdik. Halk eğitim ile ilgili ve meslek eğitimi çok önemlidir. Türkiye’nin üretim merkezi Çerkezköy’dür. Böyle bir konuma uygun olarak da bizim sanayiye, ticaret hayatına nitelikli elaman yetiştirmemiz gerekiyor. İlk uygulamanın somut çalışmasını yaptık.  Önümüzdeki aylarda ÇOSB’de nitelikli eleman konusu ile ilgili bir toplantı yapmayı planlıyoruz. Bununla ilgili olarak da halk eğitim merkezimiz son derece yetersizdir. Çalışmalar neticesinde İnci Narin Yerlici İlköğretim Okulu’nda yer tespiti yaptık. Bununla ilgili başvurumuzu yaptık ve onaylandı. Bu projenin 2015 yatırım programına gireceğini düşünüyorum. Bu proje Tekirdağ’da tek onay alan projedir. Çerkezköy bununla birlikte halk eğitim merkezini kazanmış olacaktır. Yüksekokul olarak kullanılan binanın Veliköy’e taşındıktan sonra Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Rehberlik Merkezi ve Kütüphane olarak değerlendirilmesi için resmi müracaatları yaptık” diye konuştu.

“PROJE OFİSİ AÇACAĞIZ”

Özellikle Trakya Kalkınma Ajansı’nda yer alan hibe projelerinden ilçenin yararlanması gerektiğini kaydeden Kubilay “Kaymakamlık bünyesinde yetenekli personellerimizin katılacağı proje ofisi açmayı planlıyoruz. Mutlak suretle bizim bu kaynaklardan yararlanmamız gerekiyor. Biz yararlanmayınca başka yerler yararlanma imkanı buluyor. Geçen sene Mevlana İlkokulu’muza müzik sınıfı kazandırıldı. Veliköy’de bir proje oluşturuldu. Bunların çoğalmasını istiyoruz. Geçtiğimiz sene öğrencilerimizi okula getirip götüren öğrenci servislerimiz her zaman denetlendi. Denetimlerimiz okul idaresi ve kolluk görevlileri tarafından bu yılda yapılmaya devam edecektir” dedi.

TOPLANTI YAPILDI

Dün saat 14.00’de Çerkezköy Mesleki Eğitim Merkezi’nde Kaymakam Kubilay başkanlığında yapılan toplantıya Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Şube Müdürleri İrfan Danışmaz ile Abdullah Nair, Çerkezköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Demirbağ, Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman, Çerkezköy Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Vedat Can Memiş, Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş ve Çerkezköy’de eğitim ve öğretim veren okulların müdürleri katıldı.

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10