Kutsal topraklara yolculuk başladı

Çerkezköy ve Kapaklı'dan hac ibadetini yerine getirmek isteyen hacı adayları kutsal topraklara uğurlanmaya başlandı.

Çerkezköy 5.09.2014 14:23:00 0
Kutsal topraklara yolculuk başladı

İLK KAFİLE YOLA ÇIKTI

Hac ibadeti için bu yıl Çerkezköy Müftülüğü’ne Çerkezköy ve Kapaklı’dan 61 kişi başvurdu. 26 kişilik ilk kafile önceki akşam merkez Osmanlı Cami önünden uğurlandı. Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, “İlk kafilemizi önceki gün saat 19.30’da uğurladık. İlk kafilede 11 erkek ve 15 bayan yer alıyor” dedi.

AY SONUNA KADAR KAFİLELER HALİNDE GİDECEKLER

Müftü Tuna, Çerkezköy ve Kapaklı’dan hac vazifesini yerine getirecek olan hacı adaylarının peyder pey kafileler halinde yola çıkacaklarını ifade ederek “İlçemizden Hacca gidecek olan hacı adaylarımızın son kafilesi ise 28 Eylül’de yola çıkacak. Hacı adaylarımız kutsal topraklara Diyanet ve şirketlerle gitmektedirler. Hacca giden tüm hacı adaylarımıza hayırlı yolculuklar ve hayırlı hac vazifesi temenni ediyoruz” dedi.

ÇORLU’DADA YOLCULUK BAŞLADI

Çorlu’da da kutsal topraklara yolculuk başladı. Garaj Cami’nde kılınan ikindi namazından sonra hacı adayları Çorlu otogarından düzenlenen törenle hacca yolcu edildi. Çorlu Müftülüğü Şube Müdürü Mehmet Bican “Her mümin, her Müslüman’ın gönlünde o kutsal topraklar, o sevda her zaman taptaze capcanlı durur. Her inanan insan o kutsal beldelere gitmenin, oralara varmanın aşkını hep içinde taşır. Çünkü o beldeler, yeryüzünden rabbimizin en mübarek saydığı, en mukaddes kıldığı, kutsadığı, yücelttiği, ayetlerinin olduğu, Peygamberlerin ve son Peygamber Hz. Muhammed SAS’ın makamı ve mekanı olan, yeryüzündeki en güzide yerlerdir. Rabbim, çıkacağınız bu mukaddes yolculuğunuzu şu andan itibaren mebrur ve makbul eylesin. Haccınızı sağlık ve sıhhat içinde tamamlayıp bu aziz vatana ve ailenize dönmeyi nasip eylesin” dedi.

Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10