"Üzüm, Tekirdağ'ın önemli ürünlerinden biri"

Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı ile Tekirdağ Bağcılık Araştırma Müdürlüğü bu yıl ilk defa düzenlenen Bağ Bozumu Şenliği'ne ilgi yoğun oldu.

Süleymanpaşa 7.09.2014 11:59:00 0

ÖNEMLİ ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLERDEN BİRİ

Programda Bağcılık Araştırma Müdürü Mehmet Sağlam bağ bozumu ile ilgili bilgiler verirken, TAGEM Genel Müdür yardımcısı Dr. Ali Osman Sarı ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat da üzümün Tekirdağ bölgesinin önemli endüstriyel ürünlerinden biri olduğunu ifade etti. Sarı ve Eşkinat “Hem Namık Kemal Üniversitesinin bu kadar yetkin bir fakültesi varken, hem burada gelişmiş bir bağcılık Enstitüsü varken, üstelikte Büyük Şehir Belediye Başkanı bütün yaşamını üzümle geçirmiş biri iken sade Süleymanpaşa’da,  kıyı boyunca Tekirdağ ilinin üzüm ve ürünlerinin gelişmesi buranın ekonomisine katkı vermesi elbette kaçınılmaz. Buna bizim inancımız sonsuz. Bu etkinliği iki açıdan bu işi önemsiyoruz; birincisi Kamu kurumlarıyla birlikte belediyelerin iş yapması, ikinci olarak ise logoda Süleymanpaşa’nın değil Tekirdağ’ın adının olmasıdır” dedi.

BAĞLARI DOLAŞTILAR

Bağ bozumu şenliğine ilk olarak üzüm bağına gidilerek protokol üyeleri ve katılımcılar bağları dolaştı. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat temsili hasadı simgeleyen bağ bozumu şenliğinde ilk üzümü dalından kopardı. Daha sonra, Tekirdağ Bağcılık Araştırma Müdürlüğü'ndeki Üzüm Ürünleri İşleme Tesisi ve Ata Oral Teknoloji Merkezi'nin açılışları yapıldı.

Haber Merkezi

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10