Bağcılığın sorunları masaya yatırıldı

Tekirdağ'da gerçekleştirilen üzüm üreticiliğin Tekirdağ'daki yerine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen "Bir Salkım Üzüm Bir Büyükşehir" panelinde üzümün değeri ve gÃ?

Tekirdağ 7.09.2014 16:46:00 0
Bağcılığın sorunları masaya yatırıldı

GELİŞİME DE KATKI SAĞLIYOR

Tekirdağ il Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Altaş, üzümün tarihteki önemini ve mitolojideki yerini anlattı. Altaş bağcılığın kültürel açıdan gelişime de katkı sağladığını belirterek, “Üzüm Anadolu’da bereketin sembolüdür. Üzümün faydaları ve değeri tarihte de geçmektedir. Mitolojik kaynaklarda üzüme verilen değer açıkça görülmektedir. Üzüm ile ilgili maniler ve şarkılar yazılması, deyimlerin söylenmesi üzümün kültürümüzdeki değerini göstermektedir” dedi.

DEĞERİ KAYBOLUYOR

Araştırmacı yazar Mehmet Serez de üzüm üretiminde sorunlar yaşandığını ifade etti. Bağcılığın değerinin giderek kaybolduğunu ifade eden Serez “Bağcılıkta şarap üretimi konuşulmadan, şarap kelimesi geçirilmeden bir yapı oluşturulmak isteniyor. Bağcılığın sadece şarap üzerine düşünülmesi de yanlıştır. Medyada zamanında yayınlanan yazılar Tekirdağ bağcılığına zarar vermiştir. Ayrıca bağcılığı korumak isteyenlerin yapması gereken ilk şey bağlardan yaprak ve üzüm çalınmasını engelleyerek bağların korunmasını sağlamaktır” dedi.

Haber Merkezi

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10