Bu yılki bütçe 12 milyon TL

Trakya Kalkınma Ajansı 2014 Yılı Birinci Kalkınma Kurulu Toplantısı önceki gün Ramada Otel'de yapıldı. Toplantıya Marmara Ereğlisi Kaymakamı Adil Karataş, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan,

Tekirdağ 19.09.2014 14:08:00 0
Bu yılki bütçe 12 milyon TL

DAHA AKTİF DURUMDALAR

Altınel, ajansın kurulduğundan bu yana çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini dile getirerek “Çalışmalarımızın bazıları bölge tarafından gün yüzünde devam ettiği için bazıları ise bölge halkı tarafından bilinmiyor. Özellikle ajansımızın verdiği mali destekler bölge yatırımcısı tarafından pek fazla bilinmiyor. İstanbul civarından gelen yatırımcılar destek alma ve ajansın katkılarından yararlanma olarak daha aktif durumdalar” dedi.

 

65 MİLYON TL HİBE

Ajansın kurulduğu günden 2009 yılından bu yana 65 milyon TL hibe desteğinde bulunduklarını söyleyen Altınel “Desteklerimiz bölgedeki çarpan etkisi ile hesaplandığı zaman bunun iki katı bir rakama dönüşüyor. Bu rakamlar çalışmalarımızla artarak devam edecek” dedi. Altınel, yatırımların bölge turizmine destek vermek amacıyla da kullanıldığını ifade etti. Bu yılki bütçenin 12 milyon TL olarak belirlendiğini söyleyen Altınel “12 milyon TL olan bütçemizi hibe desteği olarak kullandığımız gibi Edirne’ye turizmin gelişmesine yönelik çalışmalar kapsamında 4 milyon 750 bin TL’lik bir projemiz var. Bu proje ile Tunca Nehri üzerinde gondol kurarak turizmin gelişmesine katkı sağlayacağız. Bölgemizde Ajansımız turizm, enerji, çiftçi araştırmaları, lojistik yatırımlar gibi bir çok alanda yatırım sağlamakta. Ajansımızın kaynakları internet ortamında ve kitapçıklar halinde yatırımcılara sunulmakta” dedi.

 

Haber Merkezi

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10