Ahilik Haftası Tekirdağ'da düzenlenen etkinliklerle kutlandı

Etkinlikler kapsamında ilk olarak Tekirdağ Valiliği önünde Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni düzenlendi. Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstikl

Tekirdağ 22.09.2014 15:14:00 0
Ahilik Haftası Tekirdağ

“BOLLUK BEREKETLİK GETİRİR”

Tuğlalı Parkta devam eden 7. Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Tekirdağ Ticaret İl Vekili Enver Tepe, ahiliğin birliktelik ve yardımlaşma olduğunu belirterek, "Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında yurdun dört bir yanında kutlamalar yapılıyor. Ahilik eli açık, cömert ve birbiriyle yardımlaşmayı gerektirir. Ahi Evren’in gösterdiği yoldan giden ahiler her zaman karşılığını alır. Cömertlik, eli açıklık sadece ahilere değil tüm vatandaşlarımıza bolluk ve bereket getirir" dedi. 

 

KATILIM YOĞUN OLDU

Etkinlik kapsamında Süleymanpaşa Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Halk Oyunları Ekibi tarafından halk oyunları gösterisi yapıldı. Halk oyunları gösterisinin ardından Tekirdağ Mehteran takımının mehteran gösterisi sergilendi. Etkinlik, Süleymanpaşa Mesleki Eğitim Merkez Müdürlüğü tarafından hazırlanan ahilik pabucunu dama atma oyunu ile son bulurken etkinliğe Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkan Vekili Veysel Kaplan ve Tekirdağ Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Eti katıldı.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10