Kent Konseyi'nden " Okula Gitmeyen Çocuk Kalmasın" projesi

Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz yaptıkları araştırma sonunda Çerkezköy'de okula gitmeyen çocukların olduklarını tespit ettiklerini ve bu çocukların okula giderek eğitim almalarÄ

Çerkezköy 23.09.2014 11:43:00 0
Kent Konseyi

Çerkezköy Kent Konseyi ilçe merkezinde anlamlı bir projeye imza atarak okula gidemeyen çocukların eğitim almasını sağlayacak.

 

“HERKESİ İSTİYORUZ”

Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, kampanya hakkında yaptığı açıklamada, “Çerkezköy Kent Konseyi olarak ilçemizde okula gitmeyen çocukların olduğunu öğrendik ve Kent Konseyi birim başkanlarımızla yaptığımız toplantı sonucu ilçemizde okula gitmeyen çocukların okula giderek eğitim almalarını sağlamak için bir kampanya başlattık. Bizim başlattığımız “ Okula gitmeyen Çocuk Kalmasın” kampanyasına Kaymakamlık,belediyemiz başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarımızın da bu kampanyamıza dahil olmasını istiyor ve bu kampanyayı birlikte yürütmenin çok daha etkin olacağını düşünüyoruz.Bu konuda Kaymakamımız Metin Kubilay ,  Belediye Başkanımız Vahap Akay başta olmak üzere ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ve ÇOSB Yönetimi  ve diğer sivil toplum kuruluşlarımızla da görüşerek onları da bu kampanya içinde yer almalarını sağlayacağız” diye konuştu.

 

“BİZDEN BİLGİ ALABİLİRLER”

Karagöz “ İlçemizin bir sanayi kenti olması nedeniyle eğitim düzeyinin de daha yukarılarda olması gerekiyor. Ancak tespitlerimize göre ilçemizde maddi imkansızlıklar nedeniyle bazı ailelerin okul çağına gelmiş ve hatta okul çağını geçmiş çocuklarını okula göndermediğini tespit ettik. Bu çocukların tüm okul ihtiyaçlarının karşılanarak okula gitmelerini sağlamak için başlattığımız ‘ilçemizde okula gitmeyen çocuk kalmasın’ kampanyasına tüm duyarlı vatandaşlarımızın da katkı sağlamasını istiyoruz. Katkı sağlayacak vatandaşlarımız Kent Konseyimize gelerek konu hakkında bizlerle görüşerek bilgi alabilirler” diye konuştu.

 

FATİH MAHALLESİNE GİTTİ

Önceki gün de Karagöz, saat 17.30’da Kent Konseyi yöneticilerden Funda Service,Kenan Tatlı, Emine Demir ve Hülya Taşkın ile birlikte Fatih Mahallesinde yaşamlarını sürdüren roman vatandaşları ziyaret etti. Bu mahalle de okula gitmeyen bir çok çocuk tespit ettiklerini kaydeden Başkan Karagöz “ Bu kardeşlerimizde bizim insanlarımız. Burada yaşam mücadelesi veren vatandaşlarımızın yüzde doksan dokuzunun gelir düzeyi çok düşük ve  ancak karınlarını bile yarı aç yarı tok olarak doyurduklarını biliyoruz. Bu nedenle maddi durumlarının olmadığını belirterek çocuklarını okula gönderemediklerini söylediler. Bizlerde kendilerine bu konuda yardımcı olmak istediğimiz ve  burada okula gitmeyen bir çok çocuk olduğunu öğrendiğimizi ve ‘Okula Gitmeyen Çocuk Kalmasın’ kampanyası başlattığımızı  ve tüm okul masraflarını da karşılanacağını buradaki ailelere söyledik” dedi.

 

“KATKI SAĞLAMASINI İSTİYORUZ”

Ailelerin bu konuya sıcak baktıklarını kaydeden Karagöz Onlarda çocuklarının okumalarını ve iyi bir işinin olmasını çok istediklerini söylediler.  Kent Konseyi olarak mahalleden iyi izlenimlerle ayrıldık. Bu fakir insanlarımıza ve çocuklarına sahip çıkmak hepimizin görevidir. Tüm duyarlı vatandaşlarımızı bu nedenle bu kampanya içinde yer alarak gerekli katkıyı sağlamasını istiyoruz. Her kurum ve kuruluş ve de hayırsever vatandaşımız en az iki öğrencinin öğrenimini üstlense ilçemizde okula gitmeyen çocuk kalmayacak. Çocukları ülkemize kazandırmanın en iyi yolunun eğitimden geçtiği unutulmamalıyız. Okula gitmeyen çocuk kalmasın kampanyası kapsamında diğer mahallelerimizde de okula gitmeyen çocuklar var ise onlarında okula gitmelerini sağlayacağız. Dediğim gibi bu kampanyaya tüm duyarlı vatandaşlarımız dahil alarak katkı sağlasın” diye konuştu.

 

“ YAZI İLE BİZE BAŞVURSUNLAR”

Maddi imkansızlıklar nedeniyle çocuklarını okula gönderemeyen fakir ailelerin bulundukları mahalle muhtarlıklarından fakir olduklarını belirten yazıyı alarak Kent konseyine müracaat etmeleri gerektiğini kaydederek “ Yokluktan okula çocuklarını gönderemeyen aileleri bulundukları mahalle muhtarlıklarından fakir olduklarına dair birer yazı alarak bize başvursun. Biz ilçemizde okula gitmeyen çocuk kalmaması yönünde başlattığımız bu kampanyanın tüm ülke genelinde de örnek bir kapmaya olacak. Bunun öncülüğünü Çerkezköy olarak bizim başlatmamızın da ilçemizin eğitime olan duyarlılığını bir kez daha ortaya koyacak inancındayım” dedi.

 

Haber/Kemal ALTUNOĞLU 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10