Akay zaman istedi

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay önceki gün Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi'ni ziyaret etti. Başkan Akay'ın ziyaretinde Belediye Meclis üyesi Necmettin Çınar, CHP Çerkezk?

Çerkezköy 24.09.2014 13:11:00 0
Akay zaman istedi

ZİYARETTEN MUTLULUK DUYDUK

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Sekreteri Hülya Metin, Başkan Vahap Akay’ın ziyaretinden son derece mutluluk duyduklarını belirterek, “Öncelikle ziyaretiniz için sizlere dernek yönetimimiz adına teşekkür ediyorum. Ziyaretiniz bizleri çok mutlu etti. Biz de acaba başkanımız işlerinden ne zaman fırsat bulacak da bizleri ziyaret edecek diyorduk. Nasip bugüneymiş. Bizlerin sizden bir ricası var. Derneğimiz üyesi arkadaşlarımızın bazılarının kullandıkları tekerlekli sandalyeleri arızalı. Onların onarımları için sizden yardım istiyoruz” dedi.

GAP ZİYARETİ İSTEDİK OLMADI

Başkan Yardımcısı Sakine Arslan da, “Sayın Başkanım sizlerden bir süre önce GAP ziyareti için talepte bulunduk. Ancak bu talebimize olumlu cevap vermediniz. Nedenini öğrenmek istiyoruz. Bazı arkadaşlarımız önceki başkan taleplerimizi karşılıyordu ama Vahap başkan karşılamıyor diye sitemde bulunuyorlar. Bu konuda bizleri aydınlatırsanız seviniriz” dedi.

 

 

GEREKEN YARDIMI YAPACAĞIZ

Başkan Vahap Akay, konuşmasına işlerinin yoğunluğu nedeniyle daha önce ziyarete gelemediğini belirterek, “Öncelikle şunu ifade edeyim. Şu an yoğun bir çalışma içindeyiz. Sizlere belediyemizin imkanları nispetinde yardım yapacağız. Takdir edersiniz ki şu an Tekirdağ’ın 11 ilçesi içinde en borçlu belediyeyi devraldık. Bu bir mazeret değil. Ama bir taraftan borç ödüyoruz bir taraftan da acil yapılması gereken hizmetleri yapmaya çalışıyoruz. Sakın sizleri ihmal ettiğim ya da sizlere yardım etmiyorum anlamına gelmesin. Bazı durumlarda mevcut ekonomik durumumuzu yerinde ve idareli kullanmak zorundayız. Sizlere belediyemizin ekonomik imkanları nispetinde yardımlarımız olacak. Ama bize biraz zaman verin” dedi.

İMKANLARIMIZ NİSPETİNDE SİZLERE YARDIMLAR YAPACAĞIZ

Akay, “Derneğinize gelir getirsin diye size Otobüs Terminalindeki tuvaletleri işletmek üzere verdik. Ama yine de bizlere gereken yardımı yapmıyor derseniz yanlış olur. Bizler sizi hiçbir zaman dışlamadık. Her zamanda yanınızdayız. Dediğim gibi imkanlarımız nispetinde sizlere yardımlar yapacağız” ifadelerini kullandı.

ALINMADIM KÜSMEDİM

Başkan Vahap Akay, konuşmasına şöyle devam etti: “Bir süre önce dernek başkanı tarafından ‘Çerkezköy Belediyesi bizlere yardım etmiyor biz de taleplerimizi Büyükşehir Belediyesine iletiriz’ şeklinde açıklamalarda bulunuldu. Biraz kırıldım. Ama küsmedim. Sizlere daha öncede iki kez araba tahsis ettim. Ama sizlerin istediği şekilde arabamız yok. Seçim öncesi sizlere ne söz verdiysem zaman içinde hepsi yerine gelecek. Elimizde sihirli değnek yok. Zaman içinde hepsi olacak” dedi.

İÇİNİZ RAHAT OLSUN

Akay, “Arızalı tekerlekli sandalyeleriniz ne kader ise bize bir dilekçe ile bildirin tamirlerini yaptıralım. Şu an sizlerin bütün taleplerinizi karşılamamız imkansız. Nedenini söyledim. Ekonomik durumumuz yok. Ben herkesin ve her kesimin Belediye Başkanıyım. Kamu oyunda binanızı yıkacağım şeklinde bir dedikodu duydum. Kesinlikle böyle bir şey yok. Olması da söz konusu değil. Sakın böyle dedikodulara inanmayın. Şu an Sakatlar Derneğimiz Türkiye’de örnek teşkil eden tek binadır. Biz gurur duyuyoruz. Keşke imkanlarımız daha iyi olsa mevcut binadan daha büyüğü yapılsaydı. Sizler bizlerin baş tacısınız. Sizlerin ulaşım sorununuzu da çözümleyeceğiz. Bu konuda da gerekenin yapılması için ne gerekiyorsa yapacağız. İçiniz rahat olsun” diye konuştu

Haber / Neşat KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10