Kurban pazarının en büyüğü o

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Çerkezköy Kurban Pazarında vatandaşlar ile kurbanlık satıcıları arasındaki pazarlıklar iyice kızışmaya başladı. Çerkezköy Kurban Pazarının e

Çerkezköy 25.09.2014 14:41:00 0
Kurban pazarının en büyüğü o

FİYATLAR 5 BİN TL İLE 15 BİN TL ARASINDA DEĞİŞİYOR

Çerkezköy Kurban Pazarında yıllardır kurbanlık satışı yaptığını ifade eden Cafer Çelik, “Bu yıl büyükbaş kurbanlıkların fiyatı 5 bin TL ile 15 bin TL arasında değişiyor. Buraya gelirken elimde 60’a yakın mal vardı. Neredeyse tamamını sattım. Elimde 3-5 tane kurbanlık kaldı. Şükürler olsun ki satışlar bu yıl çok güzel geçti. Vatandaş elinden geldiğince ucuza kurbanlık almak istiyor. Fakat bizler de belli bir yere kadar fiyat kırıyoruz. Aksi takdirde zarar ederiz. Bu nedenle çok çekişmeli pazarlıklar yaşanıyor” diye konuştu. 

13 BİN TL VERECEK ALICIYI BEKLİYOR

Çerkezköylüler bir an önce kurbanlıklarını almak için Kurban Pazarına akın ederken, pazarın ilgi odağı ise “Macar” adlı büyükbaş kurbanlık oldu. Çerkezköy Kurban Pazarının en büyük kurbanlığı olma unvanını elinde bulunduran Macar, 13 bin TL verecek olan alıcılarını bekliyor. 10 adet kurbanlıkla Çerkezköy Kurban Pazarına geldiklerini söyleyen Macar’ın sahibi Bekir Demirelli, “Bu yıl geçen yıla oranla daha umutluyuz. İnşallah en kısa sürede elimizdeki tüm hayvanları satıp, huzurlu bir bayram geçiririz” dedi. 

BIÇAK SATIŞLARI DA DURGUN

Kurban pazarına gelen vatandaşlar burada bıçak almayı da ihmal etmiyor. Her bayram kurban pazarına gelerek bıçak satışı yaptığını ifade eden Hayri Uzun, “Her bayram buraya gelerek tezgahımızı açıyoruz. İnsanlar kurbanlarını kesmek için kaliteli bıçaklara ihtiyaç duyuyor. Fakat bu yıl hayvan satışları eskiye nazaran daha düşük. Bu durum bizlerin bıçak satışlarına da yansıdı. Fiyatları 10 TL ile 60 TL arasında değişen bıçaklarımıza şimdiye kadar çok fazla ilgi olmadı” dedi.

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10