Albayrak; "Çerkezköy'de ki projeleri tek tek hayata geçireceğiz"

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın insan odaklı belediyecilik anlayışı çerçevesinde uygulamaya koyduğu ve her hafta bir ilçede gerçekleştirilen 'Hizmet Kervanı'

Çerkezköy 25.09.2014 17:23:00 0
Albayrak;

“GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ”

Ziyarette konuşma gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Tekirdağ hizmet bekleyen önemli bir kenttir. Vatandaşlarımızın isteklerinin yerine gelmesi gerekiyor. Bizde hazırladığımız projeleri hayata geçirmeye başladık. Hizmetlerimiz insan odaklıdır. Hizmetleri de iki aşamada yapacağız. Hizmet kervanımıza Şarköy’den başladık ve her hafta bir ilçede sorunları masaya yatırarak bir an önce çözümünü sağlamaya çalışıyoruz.  Geçtiğimiz hafta Çerkezköy’de yaşanan su taşkını nedeniylede sizlere geçmiş olsun diyorum. İnşallah öncelikli çözümleyeceğimiz Çerkezköy’ün sorunlarından biri de dere yataklarının ıslahıdır. Bunu da kısa zaman içinde gidereceğiz. Tekirdağ’ın her ilçesinde ilköğretim okulu yapacağız. Mahalle statüsüne alınan köylerimizde de çöplerimiz aksatılmadan alınması için 3 bin adet konteynır aldık.  Sağlıktan,imara,yoldan, çöpe kadar her alanda en iyi şekilde hizmet verilmesini kısa zaman içinde sağlayacağız. Bu konuda da gece gündüz özveriyle çalışıyoruz” diye konuştu.

“YENİ HÜKÜMET BİNASI VE KARAKOL YAPIMI İÇİN DESTEĞİNİZİ İSTİYORUM”

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’da ziyarette yaptığı konuşmasına ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek başladı. Kubilay, “Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımıza geçmiş olsun dileklerini ilettikleri içinde teşekkür ediyorum. İlçemizin en önemli sorunu dere ıslahının yapılmasıdır. Bu da Büyükşehir Belediyemiz ile DSİ’nin birlikte el atarak gerçekleştirmesi gerekiyor. Bu süreç bir an önce başlatılmalıdır. Sanayi kenti olan Çerkezköy 125 bini aşan nüfusa sahiptir ve devamlıda göç alan bir yerdir. Çerkezköy  aynı zamanda da Türkiye’nin üretim merkezidir” dedi.

“DESTEK İSTİYORUZ”

Çerkezköy Hükümet Konağının yetersiz olduğunu ve bununla ilgili çalışmaların yapıldığını kaydeden Kubilay “ Hükümet binamız şu an yetersiz olmakla birlikte ihtiyaç da doğurmaktadır. Bu konuda Kaymakamlık olarak çalışmalarımız var.  Yeni Hükümet binamızı Gümrük Müdürlüğü ve Otobüs Terminali arasında yere yapılmasını istiyoruz. Bu konu ile ilgili Çerkezköy Belediyesi ile görüşmelerimiz oldu ve yazışmalarımıza da Bakanlığımıza ilettik. Tüm birimlerimizi yeni binamızda toplamak istiyoruz ve vatandaşlarımıza da daha hızlı hizmet verebilmeyi hedefliyoruz. Sizlerden bu konuda bizlere yeterli destek vermenizi istiyoruz. Çerkezköy Belediyemiz bu konuda desteğini veriyor. Kızılpınar ve Veliköy’de Çerkezköy’ün mahallesi oldu. Bu bölgede yoğun bir nüfus artışı var. Buraların ihtiyaçlarından biride güvenliktir.Bu nedenle Kızılpınar ve Veliköy arasına karakol binası yapılması gerekiyor. Bunun içinde sizlerden yeterli katkı ve destek bekliyoruz” diye konuştu.

MECLİS SALONUNDA SORUNLAR MASAYA  YATIRILDI

Kaymakamlık ziyaretinin ardından  Çerkezköy Belediye Meclisi Salonu’nda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay,Çerkezköy  Belediyesi yetkilileri ve Belediye Meclis Üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları,Genel Müdürleri ve Çerkezköy’deki sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerinin katıldığı geniş kapsamlı bir çalıştay gerçekleştirilerek sorunlar masaya yatırıldı.

TEŞEKKÜR ETTİ

Programda ilk olarak konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “

Bu gün ilçemizde Büyükşehir Belediye Başkanımızı ve daire başkanlarımızı ve genel müdürlerini ile sivil toplum kuruluşlarımızın yöneticilerini ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Umuyorum bu çalıştayımız iyi sonuçlar verecektir. Katılımınız için teşekkür ediyorum” dedi.

“ÇERKEZKÖY SU BASKINLARINDAN KURTULACAK”

Akay’ın ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı  Kadir Albayrak,hizmet kervanı çerçevesinde her hafta bir ilçede çalıştay gerçekleştirdiklerini belirterek, “Hizmet kervanımızın 7. durağı olarak bugün Çerkezköy’deyiz.Bugün sizlerle gerçekleştireceğimiz   çalıştaylarımızın, sivil toplum kuruluşları ile yaptığımız çalışmaların ve halkımızla kucaklaşmanın adına hizmet kervanı dedik. Tabi hizmet kervanı deyince sadece buraya gelip bir gün geçirmek istemiyorum. Bu çalışmaların da zamanla arkası gelecektir. Her hafta bir ilçemizde olmaya devam edeceğiz. Ancak Çerkezköy’ün bizim için ayrı bir önemi var. Bir sanayi kenti olan Çerkezköy’ün devalı olarak artan nüfus bütünlüğünü oldukça önemsiyorum. Çerkezköy’ün hizmet alabilmesi ve İller Bankası ile ilişkileri için son derece önemlidir.  750 bini aşan Tekirdağ nüfusu bu gün Türkiye’nin en önemli bir ilidir. Çerkezköy deyince de farklı hizmetlerin burada yapılması gerekiyor. Çerkezköy bu hizmetleri hak etmektedir. Çerkezköy için çok önemli projelerimiz var hepsini tek tek hayata geçireceğiz. Yapacağımız projelerimiz 10 yıla hitap edecek değil, uzun yıllara hitap edecektir” açıklamasında bulundu.

“İYİ HİZMETLER KAZANDIRACAĞIZ”

Bu projelerin hepsini beş yıl içinde gerçekleştireceklerini kaydeden Albayrak “ Çerkezköy’de öncelikli  hayata geçireceğimiz projeler Pınarça deresinin ıslahı ile kanalizasyon sorununun çözümüdür. Çerkezköy’ü su baskınlarından kurtaracağız. Bu nedenle Çerkezköy’de farklı projelerimiz var. Çerkezköy Kapaklı’dan ayrıldıktan sonra 180 bin metre karelik bir yaşam alanı kaldı. Bunu çok daha iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Şu an Çerkezköy gerek yüz ölçümü ile gerek nüfusu ile Tekirdağ’ın en kalabalık yerleşim yerleri arasında yer alıyor. Çerkezköy’de metre kareye 515 kişi düşmektedir. 81 ilden insanlarımızın yaşadığı Çerkezköy’de birlik ve beraberlik içinde yaşam sürmeleri de tüm ülkeye örnek teşkil etmektedir. Bu nedenle Çerkezköy’ün her alandaki sorunlarını kısa zamanda çözümlemek için gerekeni yapacağız. Bu konuda projelerimiz hazırdır. 30 Mart’tan sonra ben parti rozetimi kaldırdım ve her kesin ve her kesimin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak halkımızın sorunlarının çözümü için insan odaklı projeler hazırlayarak çalışmalarımıza başladık. Yeni kurulan 14 Büyükşehir’den biri olan Tekirdağ’ımızda tüm birimleri ilk önce bir oluşturarak hayata geçirerek çalışmalarımıza hızla başladık. Hizmetlerimiz kaliteli,dürüst hizmetler olacak. Devletin malını koruyacağız. Gerçekten hizmet vermek için çok iyi hazırlandık” dedi.

SORULARI YANITLADILAR

Başkan Albayrak’tan sonra vatandaşların ve sivil toplum kuruluşları yöneticilerinin TESKİ ve UKOME ile ilgili sorularını Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yol Su ve Kanalizasyon /TESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta cevapladı. Orta, “Vatandaşlarımızın su fiyatlarının yüksek oluşunda haklı sebepleri vardır. Ancak Bakanlığı bu konuda yayımladığı genelgesinde atık su bedeli alınması konusunda kesin kararlılığı var. Bunu biz değil bakanlık istiyor. Yani atık su beledi alınması zorunlu hale getirildi. Alınmadığında belediyelere ceza kesilecek. Bunun baş sorumlusu ise Büyükşehir Belediye Başkanı olacak.  Daha önce ilçelerde farklı su fiyatları uygulanıyordu. Büyükşehir olunca bu tek fiyat olarak uygulamaya konuldu. Ancak gelir düzeyimiz iyileştiğinde bakanlığında oluru alınarak fiyatları düşürme imkanımız olabilir. Ancak bu gün itibariyle bu imkansızdır” diye konuştu.

“YENİ HAT VE YENİ RÜZERGAH AÇMIYORUZ”

Toplantıda konuşma gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Kurulu Daire Başkanı Mehmet Zeki Gürcün’de şöfor ve servisci esnafının sorularını cevapladı.

Gürcün, “UKOME olarak şoför esnafımızın sorunlarını ve servisçilerimizin sorunlarını çok iyi bilmekteyiz. Bu konuda yönetmeliklerimizi hazırladık. Bu konuda da şoförler odası ve servisçiler kooperatifleriyle bir geniş kapsamlı toplantı yaparak konuyu masaya yatıracağız ve sorunların çözümü için çalışacağız.Biz yasaların bize verdiği yetkiler çerçevesinde ve yasaların ulaşımla ilgili hükümlerine göre hareket ediyoruz. Yasaların dışına çıkamayız. Plakalarla ilgili yeni düzenlemeler yakında yapılacak.bizim önümüze engel çıkaracak bir şey yoktur.Şu an mevcut plakaları ile yol güzergahlarını dondurduk” dedi.

“ISLAH ETME PROJELERİMİZ VAR”

Toplu taşıma şartnamesinin ihalesini tamamladıklarını kaydeden Gürcün “ Bunun ihaleye çıkması ise altı ayı bulur. Şu an yeni hat ve  yeni güzergah açmıyoruz. Mevcut minibüslerin ıslah etme projelerimiz var. Karaağaç’ında Kapaklı’ya kestirme yol açılması için buraya özel bir çözüm getirmek istiyoruz” dedi.  Gürcün’ün konuşmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve beraberindeki Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ve Çerkezköy Belediyesi daire müdürleri ve şefleriyle bir toplantı gerçekleştirdi.

Haber/Faik Onur KAYA 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10