Kızılpınar ve Veliköy'deki vatandaşların sorunlarını dinlediler

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ve Genel Müdürleriyle birlikte önceki gün Hizmet Kervanı'nın yedincisini gerçekleştirdiği Çe

Çerkezköy 26.09.2014 14:37:00 0
Kızılpınar ve Veliköy

 “SORUNLARI DİNLEMEYE GELDİK”

Hizmet Kervanı önceki  gün ilçe merkezindeki ziyaretlerinin ardından Kızılpınar ve Veliköy Mahallelerine de Kızılpınar Gençlik Merkezi’nde ve Veliköy’de  Uğur Kıraathanesinde düzenlenen programa vatandaşlarda katıldı. Mahallelerde ki toplantıda konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay vatandaşların sorunlarını dinlemek için bir arada olduklarını belirtecek  “ Bu gün Büyük şehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ve Büyükşehir birim daire başkanları ve genel müdürleri burada ziyaretleri ne sorununuz varsa dinlemeye ve çözüm bulmaya geldik” diye konuştu.

 

 

“BİRER OKUL YAPACAĞIZ”

Her vatandaşa eşit hizmet yapacaklarını kaydeden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “ 30 Mart’tan sonra biz parti rozetini yakamızdan çıkardık. Bizim yapacağımız hizmetler sizlere helal olsun. Biliyorsunuz 30 Mart sonrası Kızılpınar ve Veliköy mahalle oldu. Tekirdağ’ın daha önce dokuz ilçesi vardı. 30 Mart sonrası Kapaklı,Süleymanpaşa ve Ergene’de Tekirdağ’ın ilçeleri arasında eklendi. Bu 11 ilçenin ortak adı Tekirdağ oldu. Merkez ilçenin adı Süleymanpaşa oldu. Büyükşehir belediyesi olarak 11 ilçemize de birer ilkokul yapacağız” diye konuştu.

 

 

“HİZMETİ YAPACAĞIMIZDAN EMİN OLUNUZ”

Albayrak “ Biz sistemi sağlam temeller üzerine oturtarak hizmet vermeye çalışıyoruz.1 Kasım’dan sonra her ilçemizde ilçe belediyelerimizin yanı sıra büyükşehir hizmet binalarını da hizmete girecek ve iki yerden hizmet almaya başlayacaksınız. 5 yıl bu görevde bulunacağız. Bu görev süremiz içinde sizlere en iyi hizmeti yapacağımızdan enin olunuz. Sizlere yapacağımız hizmetler hakkında görüşünüzü almak için bu gün buradayız. Mahallenizle ilgili sorunlarınızı rahatlıkla bize söyleyin ve sorunları çözümleyelim” dedi.

 

 

SORUNLARI DİNLEDİ

Kızılpınar’da ki mahalle sakinleri Büyükşehir Belediyesinin suya yaptığı zammın çok olduğunu, çok yüksek su faturasının geldiğini ve fiyatların düşürülmesi talebinde bulundular. Vatandaşlar ayrıca mahallede ki en önemli sorunun ise yollarda ki bozuklukların olduğunu kaydettiler. Vatandaşların bir diğer talebi de minibüslerin belirli noktalarda yolcu indirdiklerini ve Çerkezköy Devlet Hastanesine Kızılpınar’dan gidemediklerini bununla ilgili çalışmaların yapılması için Başkan Albayrak’tan destek istedi.

 

 

“HALKIMIZ BU YOLLARI HAK ETMİYOR”

Kızılpınar’ın çok büyük bir mahalle olduğunu kaydeden Albayrak “ Devamlı artan nüfusu ile birlikte Kızılpınar bu yolları hak etmiyor. Yollarınız en kısa zamanda yapılacaktır.Ancak sizlerden biraz sabır istiyoruz” dedi. Veliköy ziyaretinde ise vatandaşlar su zamlarını, yangın olduğu zaman anında olaya müdahale edebilecek bir itfaiyenin bulunmadığını Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak’a bildirdi.

GÜRCÜN VE ORTA BİLGİLENDİRME YAPTILAR

Kızılpınar ve Veliköy' de mahalle sakinlerinin dile getirdikleri ulaşım ve su konusundaki sorunlar, Ulaştırma koordinasyon Kurulu (UKOME )Daire Başkanı M.Zeki  Gürcün,Su ve Kanalizasyon Genel Müdürü Prpf.Dr. Halim Orta tarafından yanıtlandı ve bilgilendirildi. UKOME daire Başkanı Gürcün, “Bende bir Çerkezköylü olarak buranın ve bölgenin yol sorunlarını ve trafik sorunlarını çok iyi biliyorum. Şu an sorunların çözümü Büyükşehir’e geçmiştir. Sizin bu konudaki sorunlarınız çözümlenecek. Ancak yasaların bize verdiği yetkiler çerçevesinde yapılacaktır.  Şu an bu konuda çok yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Ulaşım sorununu kökten çözümlemek için Namık Kemal Üniversitemizinde desteğini alarak yapacağız. Plan program dahilinde ilimizin tüm ulaşım sorunlarını tek tek çözümleyerek sorunsuz bir kent haline getirmek bizlerin en büyük hedefidir. Bu nedenle ulaşıma Büyükşehir olarak önem veriyor ve sorunların çözümü konusunda da yoğun bir çalışma yapıyoruz” diye konuştu.

“ATIK BEDELİ ÖDEMEK ZORUNDAYIZ”

Ziyarette vatandaşların  sorunlarını yanıtlayan TESKİ Genel Müdür Prof. Dr. Halim Orta “Daha önce ilçelerimizde su fiyatları farklı farklı uygulanıyordu. Büyükşehir olmamızla birlikte su fiyatları tüm il genelimizde tek fiyat oldu. Daha önceleri sudan atık su bedeli alınmamıştır. Bazı belediyeler de birkaç kez alınmış. Ancak 30 Mart sonrası bakanlık kullanılan sudan atık su bedeli alınmasını zorunlu hale getirdi. Bu nedenle atık su bedeli almak zorundayız. Alınmadığında çok büyük cezası var. Bu alınan atık su bedelleri yine sizlere hizmet olarak geri dönecek. İlerleyen aylarda belki bu günkü fiyatların altına biraz düşülebilir ancak şu an su fiyatlarının düşürülmesi söz konusu değildir. Su parası fazla geldiğini söyleyenler, faturalarıyla birlikte bize başvursunlar belki okumada yada makineden kaynaklanan bir durum var ise düzeltilerek mağduriyet giderilir” diye konuştu.

Haber/Kemal ALTUNOĞLU 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10