" Bakanlığa teklifi sunduk, onay bekliyoruz"

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ikincisini gerçekleştirdikleri "Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu" toplantısında kurumlar ile bir araya geldi. İnci Narin Yerlici Okul

Çerkezköy 26.09.2014 16:10:00 0

Çerkezköy Haber- “Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonunun” ikinci toplantısı Çerkezköy Halk Eğitim Merkezinde yapıldı.

SAAT 09.00’DA BAŞLADI

Dün saat 09:00’da Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezindeki toplantıya Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı  Binbaşı Rüştü Eryılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmi Akın, ÇTSO Meclis Başkan Yardımcısı Mehmet Aksoy, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Metin Aysal,Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul müdürleri, mahalle muhtarları ve kurum temsilcileri katıldı.

 

 

“HALK EĞİTİMİ MERKEZİ KAZANDIRMAK İSTİYORUZ”

Toplantıda konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “ Çerkezköy’de 67 kurs açılacak ve bu kurslarımıza vatandaşlarımızın ilgi göstermesini istiyorum. Hayat boyu öğrenme adı altında İnci Narin İlkokulunda belirlediğimiz yer için Bakanlığımıza teklifte bulunduk.  Onay işlemi dışında buradaki bütün çalışmaları tamamladık. Bakanlıktan Aralık ayında gelecek olan cevabı bekliyoruz.  Eğer onay gelirse 2015 yılında Çerkezköy’e büyük bir halk eğitim merkezi kazandıracağız” diye konuştu.

“AYDA BİR KEZ YAPACAĞIZ”

Narin Caddesi üzerinde bulunan ve Veliköy’e taşınacak olan Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nu değerlendirmek istediklerini kaydeden Kubilay “Okulumuz kampüse taşındıktan sonra boşalan binaya  Rehberlik Araştırma Merkezi, Halk Eğitim Merkezi ve Kütüphane çalışmamız olacak. Bu toplantılarımızı ayda bir kez yapmayı düşünüyoruz. Bundan sonraki toplantılarımıza Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası temsilcileri de iştirak edeceklerdir. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi ilçemize güzel bir seminer salonu kazandırdı. Konferans ve seminerleri de artık orada yapabiliriz” dedi.

“NİTELİKLİ ELEMAN İHTİYACI KARŞILANACAKTIR”

Çerkezköy’ün sanayi kenti olduğunu ifade eden Kubilay “ Çerkezköy’de bulunan sanayi nitelikli elemana fazlasıyla ihtiyaç duymaktadır. Çerkezköy Türkiye’nin Sanayi şehirleri arasında yer almaktadır. Bu fabrikaların nitelikli eleman ihtiyacı olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Bu noktada Halk Eğitimi Merkezleri devreye girecektir. Halk Eğitim Merkezi tarafından açılacak kurslarla nitelikli ve ara elaman ihtiyaçları da karşılanmış olacaktır. Gençlerimizi halk eğitimin yanı sıra kötü alışkanlıklardan arındırmak için spora da yöneltmeliyiz. Yapılacak gençlik merkeziyle de genç nüfusa sahip Çerkezköy’ün spor ihtiyacını  biraz olsun karşılaşmış olacağız” dedi.

“7 BİN 899 KURSİYERİMİZ OLDU”

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman ile birlikte Halk Eğitimi Merkezi’nin 2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılını değerlendiren Kaymakam Kubilay “ 2011-2012 yılında 141 mesleki kurs, 198 sosyo kültürel, 36 okuma yazma kursu açılmıştır. 2013-2014yılında ise 375 kursumuz açılırken, bu kurslarımıza 7 bin 899 kursiyerimiz katılmıştır. Ben bu rakamı yeterli görmüyorum. Açacağımız kurslarla birlikte bu rakamı bu yıl daha yukarılara çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10