Büyükşehir rüyası kabusa dönüştü

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, gazetemize yaptığı açıklamalarda çok büyük beklentilerinin olduğu Büyükşehir rüyasının kendileri için kabusa dönüştüğünü ifade etti

Kapaklı 1.10.2014 13:14:00 0
Büyükşehir rüyası kabusa dönüştü

BÜTÇEMİZ ARTACAĞINA DAHA DA AZALDI

Büyükşehir yasasına tabi olmadan önce Kapaklı’nın aylık gelirinin yaklaşık 2 milyon 200 bin TL olduğun anımsatan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Seçimlerden önce Tekirdağ’ın Büyükşehir olması ile birlikte gelirlerimizin 7,5 milyon TL’yi bulacağı ve bu miktarın yüzde 40’ının Büyükşehir’e kalanının ise Kapaklı Belediyesi’ne kalacağı konuşuluyordu. Yani belediyemizin aylık bütçesinin 4,5 milyon TL olması ön görülüyordu. Gel görelim ki bütçemiz artacağına daha da azaldı. Bugün belediyemizin kasasına ayda yaklaşık 700-800 bin TL giriyor” diye konuştu.

6 AYDA 9 MİLYON TL BORÇLANDIK

Kapaklı Belediyesi’nin tarihi boyunca hiçbir zaman borcu olmadığını kaydeden Başkan İrfan Mandalı, “Maalesef Büyükşehir yasasına tabi olduğumuz son 6 ayda hiç borcu olmayan belediyemiz 9 milyon TL borçlandı. Bizler elimizden geldiğince ilçemizi kendi öz kaynaklarımızla yönetmeye gayret ediyoruz. Bu durum yalnızca Kapaklı’ya has bir durum değildir. Ülkemizdeki 30 Büyükşehir’e bağlı tüm ilçelerde benzer sıkıntılar yaşanmaktadır. Temennimiz Ankara’nın en kısa sürede bu yanlışlığı düzeltmesidir” dedi.

3 PROJENİN TOPLAM MALİYETİ 35 MİLYON TL

Kapaklı Belediyesi olarak önümüzdeki günlerde 3 büyük projenin hayata geçirilmesi için gerekli adımları atacaklarını ifade eden Başkan İrfan Mandalı, “Elimizde 3 büyük proje var. Bunlardan 1’incisi 3 milyon TL maliyetli Engellilere Uyumlu Üstgeçit; 2’ncisi 7 milyon TL maliyetli Kapalı Spor Salonu ve 3’üncüsü de 25 milyon TL maliyetli Kültür Merkezi projesidir. Bu projeleri, yatırım programımıza alacağız. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nin onayına sunacağız. Akabinde de projelerin hayata geçirilmesi adına çalışmalarımızı devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

5 BİN KİŞİLİK TRİBÜN İÇİN ANKARA’YA GİDECEĞİZ

Hayata geçirmeyi planladıkları bir diğer projenin ise Kapaklı Futbol Sahası yanına 5 bin kişilk bir tribün yapmak olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Mandalı, “Bunun için İktidar Partisi İlçe Başkanımız Salih Bezgin kardeşimizle birlikte Ankara’ya gidip Spor Bakanımızla görüşeceğiz. Kapaklı’nın yeni bir ilçe olduğunu söyleyeceğiz. Kendisinden bu proje için destek isteyeceğiz. Yerel yönetim ve iktidar partisi el ele vererek ilçemize bu güzel eseri kazandırmaya çalışacağız. Her şey Kapaklı için” diye konuştu.  

Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10