Arıtma tesisi ay sonuna kadar tamamlanacak

Edirne'ye bağlı Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, geçtiğimiz yıl başlanılan kanalizasyon arıtma tesisi çalışmalarının ay sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Bölgede Gündem 9.10.2014 13:08:00 0
Arıtma tesisi ay sonuna kadar tamamlanacak

30 BİİN NÜFUSA HİTAP EDECEĞİZ

Konuyla ilgili açıklama yapan Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin “58 kilometrelik kanalizasyon hattının 50 kilometresi bitti. Ekim ayı sonuna doğru tamamı bitecek. Kanalizasyon arıtma tesisimiz 8 ayrı binadan oluşuyor. Kanalizasyon arıtma projesi ile 30 bin nüfusa hitap edeceğiz. Arıtma tesisi konvansiyonel özellikler taşımakta olup nüfusun artması durumunda ilave sistemlerle büyüme özelliğine de sahiptir. Tesis çıkış suyu temizliği 0,5 miligram litre ile 2 miligram litre arasında olacaktır. Tesiste çalışan bütün ekip ve ekipmanlar 24 saat çalışma özelliği göz önüne alınarak yedekli yapılmıştır. Tesiste elektrik kesilmelerine karşı 160 kilovat büyüklüğünde bir jeneratör mevcuttur. Çalışan sistem herhangi bir gözleme gerek kalmadan çalışabilecektir. Ayrıca tesis içinde laboratuvar ve idari bina teşkil edilecek olup sistem çıkış suyu manuel olarak da takip edilecek” dedi.

 

KASIM AYINDA KULLANIMA AÇILACAK

Tesisin kasım ayı ortalarında kullanıma açılacağını ifade eden Tekin “Bu arıtma tesisinin hayata geçirilmesi ile Havsa ilçe nüfusu olan 8 bin 500 evsel ve insani atıkları arıtılacak. Kanalizasyon inşaatında parsel ve abone bağlantıları yapılan bölgelerde de parke taş tamir işlerine belediyemizce başlandı ve 8 kilometresi tamamlandı” dedi.

 

Haber Merkezi

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10