Belediye personeline 'teftiş ve denetime hazırlık' eğitimi

Kapaklı Belediyesi personeline yönelik düzenlenen Teftiş ve Denetime Hazırlık Seminerine konuşmacı olarak Mülkiye Başmüfettişleri Dr. Şafak Başa ve Oral Karakaya katıldı.

Kapaklı 10.10.2014 15:07:00 0
Belediye personeline

PERSONELLERİ BİLGİLENDİRDİ

Saat 10.00’da başlayan seminerde konuşan Dr. Şafak Başa ‘Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği ve imarla ilgili dikkat edilecek hususlar’; ‘Belediye meclislerinin bilgi edinme ve denetim yetkilerini kullanmaları’ ve ‘Belediye personelinin yargılanmasına ilişkin işlemler ve düzenlenecek raporlar’ hakkında Kapaklı Belediyesi personellerini bilgilendirdi.

 

EŞİT VE ADİL HİZMET SUNAN BİRİMLER

Başa, belediyelerin modern ve çağdaş düzeyde herkese eşit ve adil şekilde hizmet sunan birimler olduğuna dikkat çekti. Belediyelerin kurumsal kapasitesini sürekli geliştiren, kaynaklarını verimli, etkin ve tutumlu kullanabilen, kendi kendine yeten ve kamusal değer yaratan, halka en yakın yönetim birimleri olduğunu dile getiren Başa Türkiye’de yerel yönetimlerin, belli idari sınırlar içinde yaşayan halkın yerel ve ortak ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, seçmenlerin karar organlarını doğrudan seçtiği, idari ve mali özerkliğe sahip, kamu tüzel kişiliğine sahip demokratik kuruluşlar olduğunu söyledi.

 

BÜTÜNLÜK İLKESİNE UYGUN ŞEKİLDE YÜRÜTÜLMELİ

Başa, yerel yönetimlerin yaptığı iş ve işlemler ile verdiği hizmetlerin, yönetimin bütünlüğü ilkesine uygun şekilde yürütülmesi gerektiğini dile getirerek “Yerel yönetimlerde denetim, iş ve işlemlerin hukuka uygunluk, mali ve performans denetimini kapsayacak şekilde yapılmaktadır” dedi ve seminerin amacının, yerel yönetimlerin denetim ve hesap verebilirliğe ilişkin kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi olduğunu söyledi.

 

DÜZENLENECEK RAPORLAR

Bugün de devam edecek olan seminere birim amirleri ve belediye personelleri katıldı. Seminerin bugünkü bölümünde de Mülkiye Başmüfettişi Orak Karakaya ‘Belediyelerde ihale iş ve işlemleri ve dikkat edilecek hususlar’; ‘İşyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin iş ve işlemler’ ve ‘Belediye personelinin disiplin işlemleri ve düzenlenecek raporlar’ konularında belediye personellerine bilgiler verecek.

 

Haber / Emine LALE

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10