Ceza mektubu yerine teşekkür mektubu

Türkiye genelinde birçok önemli yol kavşaklarında olduğu gibi Edirne'de de yol kavşaklarında Elektronik Denetim Sistemi (EDS) kameraları kullanılmaya devam ederken, ambulanslara yol vermek için kırmızı ı

Bölgede Gündem 15.10.2014 13:14:00 0
Ceza mektubu yerine teşekkür mektubu

CEZA YOK

Sürücülerin kırmızı ışık ihlali yapmaması için bazı önemli kavşaklara Elektronik Denetim Sistemi (EDS) kameraları yerleştirilirken, 172 TL olan kırmızı ışık ihlali cezasını almak istemeyen sürücüler, kurallara azami ölçüde uyuyor. Sürücülerin trafikteki kararsız hali, özellikle zamana karşı yarış yapan ambulansların olay yerine veya hastanelere zamanında ulaşmasını engelliyor. Trafikte geçiş üstünlüğü bulunan araçlara yol vermek amacıyla kırmızı ışıkta geçen sürücülere ise ceza yazılmıyor. Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Fahrettin Soydan, “Kentin önemli kavşaklarında Elektronik Denetim Sistemi kullanılıyor. Kırmızı ışık ihlali yaparak başta ambulans olmak üzere geçiş üstünlüğü olan araçlara yol veren sürücülere herhangi bir cezai işlem uygulanmayacak” dedi.

 

TEK TEK İNCELENİYOR

Ambulansa yol verirken kırmızı ışıkta geçen sürücülerin endişe etmemesi gerektiğini ifade eden Soydan “Görüntülerimiz görevli personelimiz tarafından tek tek incelenerek ambulansa, itfaiye veya polis araçlarına bu şekilde yol veren sürücülere herhangi bir cezai işlem uygulanmıyor. Aksine bu sürücülerimize ulaşılarak teşekkür ediliyor” dedi.

 

Haber Merkezi

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10