" Hizmet yağmurundan tüm mahalleler nasibinin alacak"

Hizmet Kervanı kapsamında önceki gün Kapaklı'ya gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı'daki ziyaret ve toplantılarının ardından Büyükşehir Yasası ile Kap

Kapaklı 17.10.2014 14:18:00 0

SORUNLARI BİLİYORUZ

Ziyaretlerde konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ilçeye bağlanan yeni mahallelerin sorunlarını bildiğini ve sorunları Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çözüme kavuşturacaklarını söyledi. Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasıyla birlikte ilçe belediyelerinin imardan ulaşıma kadar olan tüm yetkilerinin Büyükşehir’e geçtiğini söyleyen Mandalı, sorunların çözümü konusunda Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalışacaklarını dile getirerek “Herkesin içi rahat olsun. Sorunlar çözülecek” dedi.

 

 

KARAAĞAÇ BİZİM ÖNEMLİ BİR MAHALLEMİZ

Karaağaç Mahallesi ziyaretinde de Karaağaç’ta gergin bir yüz olduğunu ifade eden Mandalı “Bu konuda 8-10 arkadaş gerginlik yaratıyor. Sanki Kapaklı Belediyesi olarak buranın sorunlarını çözmeyecekmişiz gibi bir hava yaratılıyor” dedi. Karaağaç’ın sorunlarını çözmenin de görevleri olduğunu kaydeden Mandalı “Burası mahalle olana kadar yani belde iken 3 belediye başkanı burada görev yaptı. Ben de sizin 4. belediye başkanınızım” dedi. Seçimlerin ardından 7 ay geçtiğini söyleyen Mandalı “Karaağaç mahalle olduktan sonra buranın belediyemize devri 4 ay sürdü. Karaağaç bizim önemli bir mahallemizdir” dedi. Sorunların en kısa zamanda çözüleceğini ifade eden Mandalı, sorunların çözümü için Büyükşehir Belediyesi’nin de gerekeni yapacağını söyledi.

 

KALICI ÇÖZÜME KAVUŞTURACAĞIZ

Ziyaretlerde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da “Sizlerden elektrik aldım. Seçim sürecinde de beni çok iyi karşıladınız. Sizlerin sıcak ilgisi ve desteği ile büyükşehir belediye başkanı oldum” dedi. Görevlerinin sorunları çözmek ve hizmet etmek olduğunu söyleyen Albayrak “Şu an ulaşım konusunda sıkıntılarınızın olduğunu görüyorum ve bu konuda şimdilik yollar onarılıyor. Ama kısa zaman içinde de kalıcı çözüme kavuşturacağız” dedi.

 

 

YENİ İMAR PLANLARI HAZIRLANACAK

Karaağaç’ın lise talebi ile ilgili de konuşan Albayrak, bu talebin mahalle muhtarı tarafından kendisine iletildiğini belirterek “Bu konuyu da Milli Eğitim Müdürümüzle görüşerek çözümleyeceğiz” dedi. Köylerin artık mahalle olması dolayısıyla yeniden yapılandırılacağını ve bu konuda 1/25000 ölçekli imar palanları hazırlanacağını ifade eden Albayrak “Sizlerin her konuda rahat bir yaşam sürmesi konusunda gereken her şey yapılacak” dedi. Köylerin ve beldelerin tüzel kişiliklerinin ellerinden alınarak bir gecede mahalleye dönüştürüldüğünü söyleyen Albayrak “Özellikle beldeden mahalleye dönüşen yerlerde yaşamlarını idame ettiren vatandaşlarımıza bu durum şok etkisi yarattı. Bunun kolay olmadığını da biliyoruz. İnşallah tüm sorunlar çözümlenecek” dedi. 30 Mart’tan sonra parti rozetini çıkardığını ifade eden Albayrak “Çözülmeyen sorununun kalmayacak. Bunun da size sözünü veriyorum” dedi. Su konusunda daha önce ayrı fiyatları uygulandığını ifade eden Albayrak “Bazı yerlerde bir lira bazı yerlerde 0,90 liraydı. Yakın illerden de fiyatlar alarak suyun tonunu 2 lira yaptık” dedi. Su bedelinin yarısı kadar da atık su bedeli eklendiğini söyleyen Albayrak “Suyun tonunuz fiyatı her yerde 3 lira oldu. Ancak köyden mahalleye dönüşen yerlerde 5 yıl süre ile suyun tonu 0,50 lira olacak” dedi.

 

BİZİ YOK SAYDI

Ziyarette Karaağaç Mahallesi sakinlerinden Zeki Özdağ, Karaağaç belediye eski başkanı Onur Karahanlar başta olmak üzere birçok vatandaş Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın ‘Karaağaç’ta gergin yüz görüyorum’ sözüne tepki göstererek “Başkan İrfan Mandalı neden daha önce mahallemize gelerek hal hatırımızı sormadı da şimdi Büyükşehir Belediye Başkanımız geldiğinde bizi hatırlıyor” dedi. Mandalı’nın bugüne kadar kendilerini yok saydığını ileri süren mahalle sakinleri “Oysa biz de artık Kapaklı’nın bir mahallesi olduk. Nedenini biliyoruz. Seçimlerde buradan kendisine az oy çıktığı için bizi yok saydı. Oysa seçilmiş bir başkanın seçim sonunda kentin tüm kesimini kucaklayan başkan olmalıdır” diyerek Mandalı’ya tepki gösterdi.

 

KARAAĞAÇ’TA İMAR SORUNU YOK

Karaağaç Belediye Eski Başkanlarından Onur Karahanlar da belde tüzel kişiliğinden mahalle tüzel kişiliğine geçmelerinin kolay olmadığını ifade etti. Bir sorun varsa insanlarla paylaşılması gerektiğini kaydeden Karahanlar “Mahalle olarak Kapaklı’ya bağlandığımızdan bu güne kadar Kapaklı Belediyesi buraya ne kadar yatırım yaptı yada ne gibi bir hizmet getirdi?” dedi. Karaağaç halkı olarak hakları olan hizmetin yapılmasını istediklerini dile getiren Karahanlar “İmar planımızın halledilmesi lazım. Karaağaç’ta imar sorunu olduğunu söylüyorlar. Kesinlikle böyle bir sorun yok. Çünkü Belediye Başkanlığım dönemimde buranın imar planını ben yaptım” dedi.

 

 

BİZ KIRGIN DEĞİLİZ

Karaağaç’ta sorunların başka olduğunu söyleyen Karahanlar “Biz diğer sorunların çözümünü istiyoruz. Bu güne kadar mahallemize gelerek ne hal ve hatırımız soruldu ne de bayramlarda gelinerek bayramımız kutlandı. Kapaklı  bize iki adım ötede ama başkanımız bayramlarda bile mahallemize gelmedi” dedi. Mandalı’ya kırgın olmadıklarını söyleyen Karahanlar “Ama o bizlere kırgın. Kırgınlığını da anlayamadık” diye konuştu.

 

BÜTÜN SİNİR DAMARLARIMI ALDIRDIM

Karahanlar’ın tepkisi üzerine konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Taşeronda çalışan 9 arkadaşımız vardı. İşten çıkarıldılar ve eylemleri sürüyor. Sözleşme süreleri dolduğu için taşeron iş akitlerini fashetmiş. Bunlar belediyemizin kadrolu elemanı değil. Bizden kaynaklanmıyor” dedi. Konunun kendileri ile bir ilgisinin olmadığını söyleyen Mandalı “Belediyemizin bir katında İş-Kur var. Gelsinler iş için müracaat etsinler. Biz de onlara iş konusunda yardımcı olalım” dedi. Kapaklı’nın menfaatleri  ve Kapaklı’nın ilçe olması için siyasette bu güne kadar zikzaklar yaptığını ve bunu da başardığını belirten Mandalı “Zikzaklar yapmasaydım Kapaklı ilçe olmayacaktı” dedi. Kimseye kızgın ya da kırgın olmadığını da söyleyen Mandalı “Bütün sinir damarlarımı aldırdım. Karaağaç’ı devralırken 4 milyon 200 milyar borcu vardı. Borcu var diye Karaağaç’a kızmıyoruz” dedi.

 

KAPAKLI HALEN BİZİ KABULLENEMEDİ

Mahalle olduklarını Kapaklı’nın halen kabullenemediğini ifade eden mahalle sakinleri “Başkan İrfan Mandalı’nın her zaman buraya gelerek halkın dertlerini dinlemesi gerekiyor. Karaağaç’ın beş mahalle olmasına karşıyız. Kızılpınar 30 bin nüfusu ile bölgenin en büyük mahallesi. O zaman Kızılpınar’ın da en az 10 mahalleye bölünmesi gerekiyor” dedi.

 

HİZMET YAPMAZSAK BİZDEN HESAP SORUN

Karaağaç’ın da artık Büyükşehir’in bir mahallesi olduğunu ifade eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “Bundan sonra çok daha sık bir araya geleceğiz. Beni sık sık Karaağaç’ta göreceksiniz. Tekirdağ artık bir büyükşehir. Büyükşehir olarak tüm mahallelerimizde olduğu gibi Karaağaç’ta da önemli hizmetler yapacağız. Yapmazsak zaten bizden hesap sorun” dedi. Amaçlarının halka hizmet etmek olduğunu söyleyen Albayrak “Amacımız Tekirdağ’ı tüm mahalleleri ile birlikte hak ettiği yere getirmek. Karaağaç’ın sorunlarını biliyoruz. Tüm daire başkanlarım kendi alanları ile ilgili gerekli araştırmaları yaptılar. Karaağaç'ta gerekenler en kısa zamanda yapılacak” dedi.

 

KAZANAN TEKİRDAĞ OLACAK

Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet yağmurundan Karaağaç’ın da nasibini fazlasıyla alacağını söyleyen Albayrak “Karaağaç belde iken bir anda mahalle oldu. Kimse Karaağaçlılara sormadı. Ama siz bizden diğer mahallelerde olan tüm hizmetleri isteyebilirsiniz. Hizmet almak sizin en doğal hakkınız” dedi. 5 yılın sonunda Tekirdağ’da çok şeyin değişeceğini belirten Albayrak “Kazanan Karaağaç olacak, kazanan halkımız olacak. Kazanan Tekirdağ olacak” dedi.

 

 

ULAŞIM SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Verdikleri tüm sözleri yerine getireceklerini söyleyen Albayrak “Sizden biraz sabır istiyoruz. Bu gezilerimizin tamamlanması sonrasında hizmet atakları hızlanacak” dedi. Şuanda mahallelerdeki sorunları tespit ettiklerini söyleyen Albayrak, sorunların tespitinin ardından hizmet alımlarının başlayacağını söyledi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Kurulu Daire Başkanı (UKOME) Mehmet Zeki Gürcün de “Karaağaç’ın Kapaklı ilçe merkezi ile ulaşım sorununu çözüme kavuşturduk” dedi.

 

YENİ YOL GÜZERGAHI BELİRLEDİK

Kapaklı Karaağaç arasına yeni yol güzergahı belirlediklerini söyleyen Gürcün “21 Ekim’de bu konu UKOME gündemimizde görüşülecek ve 22 Ekim itibariyle Devlet Hastanesi Yıldız Kent arasından ilçe merkezine ulaşım sağlanacak” dedi. Çocukların ilçe merkezine gidip gelmelerini de sağlayacaklarını ifade eden Gürcün “Bu taşımacılık için de sizlerden ücret alınmayacak” dedi. Bu konunun ihaleye çıkarıldığını söyleyen Gürbüz “6 ay içinde de il genelimizde tüm ulaşım sorununu çözeceğiz” dedi.

 

Haber/ Gülveren VATANSEVER - Emine LALE


0282 726 91 91
0282 747 65 10