Hayat Ağacım Projesi tanıtıldı

Trakya Kalkınma Ajansı'nın "2013/2014 yılı Sosyo-Ekonomik Kalkınma Mali Destek" Programı kapsamında hazırlanan "Hayat Ağacım" projesi açılış toplantısı önceki gün yap?

Bölgede Gündem 21.10.2014 17:29:00 0
Hayat Ağacım Projesi tanıtıldı

GELECEK NESİLLERE MİRAS BIRAKILACAK

Açılış toplantısına Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Edirne Milli Eğitim Müdür Vekili Kemal Soytürk, Trakya Kalkınma Ajansı Halkla İlişkiler yönetmeni Gamze Sarıca,  Balkan Arboretumu ve Edtu Herbaryumu Uygulama Ve Araştırma Merkezi Müdürü Feruzan Dane, Doç. Dr. Çiler Meriç, Yrd. Doç. Dr. Necmettin Güler, Yrd. Doç. Dr. Hayati Arda ve proje ekibi katıldı. Açılışta konuşan rektör Yörük, Balkan Arboretumu'nun bu proje ile Edirne’ye kazandırılacağını belirterek “Bilimsel bilgi pratiğe dökülerek gerek eğitim gerek turizm anlamında gelecek nesillere bir miras bırakılacak” dedi.

 

BİR SİMGE

Edirne’nin Hayat Ağacım projesi ile yeni ve önemli bir turizm destinasyonu kazanacağını belirten Yörük “Proje sonunda Balkan Arboretumu - Canlı Ağaç Müzesi’nin birinci etabı tamamlanacak” dedi. Proje ile ilgili olarak bir sunum gerçekleştiren Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Candan Zülfikar, Hayat Ağacı sembolünün tarih boyunca toplumlara ilham veren, ebedi hayatı temsil eden bir simge olduğunu belirtti. Proje sahibinin Trakya Üniversitesi Rektörlüğü olduğunu söyleyen Zülfikar “Proje ortaklarından olan Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü, faaliyet programlarında öğrenci guruplarının belirlenmesini ve gezi programlarının koordinasyonunu sağlayacak. Diğer ortağımız Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ise hedef grup rehberler ve işletme yetkilileri ile iletişimin sağlanmasını ve müdürlük çalışanlarının tanınırlık faaliyetlerinde yer almalarını sağlayacak” dedi. Ü

ÖĞRENCİLER İÇİN BİR DERS

Sunum ardından Koordinatör Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Gökçen Bayrak Yılmaz ve Raportör Biyolog Müşerref Gizerler proje ile ilgili olarak bilgiler verdi. Toplantıda konuşan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kemal Soytürk, Hayat Ağacım Projesi ile Edirne’de kültür ve turizm alanında büyük bir gelişme olacağını söyleyerek, Balkan Arboretumu'nun öğrenciler için bir ders olacağını söyledi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu da, Hayat Ağacım projesine destek vermekten mutlu olduklarını söyleyerek, tarihi önemi olan ilimizde Balkan Arboretumu'nun öğrencilerin yaşayarak öğrendikleri bir yer olacağını ifade etti.    

 

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10